Nova tehnologija Li-ion baterija se možda nađe u Samsungovom Galaxy S5

Objavio u 14/01/2014 u 18:45

Malo se zna o Samsungovom Galaxy S5 telefonu. Šuška se o odstupanju u veličini ekrana, rezoluciji, materijalima koji će biti korišćeni, možda i dva modela izađu, koji će procesor biti ugrađen, kada će biti predstavljen, specifikacije kamere, čitač otiska prsta, skeniranje rožnjače, a sada kreću informacije i o tipu baterije. Galaxy S4 ima bateriju od 2600mAh, tako da možemo da pretpostavimo da će Galaxy S5 imati jaču bateriju, posebno ako bude stizao sa ekranom rezolucije QHD (2560 x 1440) jer ovo je najveći potrošač baterije.

Na PhoneArena sajtu je procurila informacija da će baterija biti od 2900mAh i imati rapid charging tehnologiju (tehnologiju brzog punjenja) koja će omogućiti punjenje za manje od dva sata. Takođe, informacije su tu i da će novi tip litium jonskih baterija moći da pruži oko dvadeset posto više energije. Što bi značilo da čak i sa povećanim kapacitetom (2600mAh na 2900mAh) veličina vaterije će ostati ista. Novi tip baterije je kreirao startup iz silikonske doline, Amprius i već isporučuju baterije proizvođačima pametnih telefona. Galaxy S5 možda bude jedan od telefona koji stigne sa ovim tipom Li-ion baterije.

Jedino baterije nisu evoluirale u ovom brzom tehnološkom napretku i uvek se čini da baterija može biti snažnija, veća i da traje duže. Onaj ko prvi nađe bolju tehnologiju će se obogatiti.

Yi Cui, osnivač Amprius startupa stoji iza silikonske nanocevne anode, providne litiumske baterije, kao i baterije na bazi vode. Ništa od ovoga nije u proizvodnji, ali definitivno je smer u kom se kreće razvoj baterija. Ipak, promovišu sebe kroz konvencijlne Li-ion baterije sa silikonskom anodom.

Šta vi mislite?

Tags: Galaxy S5samsungSamsung Galaxy S5

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • S4 drži bateriju vrlo pristojno (u odnosu na custom S3), negde u nivou N5, ali uvek može bolje i dobro je da se radi na tome, slažem se da će se obogatiti taj koji napravi prodor. Hoće li to biti Samsung? Nije nemoguće, obzirom na to koliko hardvera prave. Nadam se ubrzo, jer sam upravo otkrio gornju granicu jednom rukom upotrebljivog ekrana – za mene, 4.8″, pet inča je već preveliki.

  • Tehnologija postoji ko zna otkad, ali bolje baterije ne ocekujte, jer se eliti ne isplati da telefon punite na deset dana.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *