Samsung spreman za proizvodnju 64bitnih procesora

Objavio u 27/10/2013 u 19:07

64 bita

Zna se da Samsung uveliko sprema produkciju 64 bitnih čipseta za koje mnogi veruju da će biti ugrađivani u Galaxy S uređaje. U konferencijskom pozivu, jedan od direktora Samsung System LSI divizije je izjavio da će biti spremni za proizvodnju uskoro i da će čipovi dozvoliti velike količine RAM-a i da će biti spremni za sledeću godinu.

Tačnije, Samsung “glavonja” je rekao da će čipovi biti spremni u drugoj polovini sledeće godine. Što ne znači da će biti ugrađeni u Samsung Galaxy S5 modelima. Samsung uglavnom izbacuje nove modele na proleće, a ako se budu ovoga držali, S5 neće imati ovaj čipset.

Kada je Apple najavio 64 bitnu arhitekturu, Samsung SEO J.K. Shin je rekao da će i oni imati 64 bitne čipove u njihovim uređajima. Iako nije rekao kada, potvrdio je da će to biti 2014. Postavlja se pitanje ko će biti proizvođač čipseta? Qualcomm? Nvidia?

Takođe se priča da Samsung sprema F seriju premium uređaka, možda će u ovim uređajim biti Samsungov novi čip?

Tags: 64bitčipsetGalaxy S5samsung

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *