Otvoreno pismo Google-u

Objavio u 04/11/2014 u 21:32

Da li je ova akcija doprinela ili ne, nije ni bitno, ali samo da napomenem da ne šaljete više mail-ove, jer kupovina na Google Play od sada radi i iz Srbije.

Viktor Vučinić, poznati themer za Android je došao na ideju da zajedničkim snagama pokušamo da rešimo problem po pitanju kupovine aplikacija na Play Prodavnici. Od juče smo i na listi za Google Play Music, ni tu nemamo pristup iako su zemlje iz regiona nakon najave dobile pristup.

Cela ideja je da napišemo otvoreno pismo i da ga maksimalno šerujemo, a najbitnije je i da svi pošaljemo email iz ovog teksta na određenu email adresu kako bi Google uvideo da nas ima dosta koji želimo kupovinu. Pa evo i Viktorovih reči:


Dragi Android fanovi u Srbiji,

kao što već znate, pre nekoliko nedelja smo dobili opciju da vidimo plaćene aplikacije na Google Play Prodavnici. Međutim, kupovina još uvek nije moguća. Nažalost.

Pošto nam trenutno niko ne može pomoći do nas samih, sastavio sam email koji bi svako od nas trebalo da pošalje Google-u. Na taj način ćemo ovaj problem podići na viši nivo u nadi da će konačno biti rešen.

Linkove screenshot-ova na kome se problemi vide imate ispod. Ako želite, možete ih preuzeti i attachovat-i u email-u (bilo bi poželjno). Ako ne želite, onda vas molim da izbrišete poslednju rečenicu u email-u:

https://www.dropbox.com/s/5diadmbk7de7dlm/Screenshot_2014-10-29-14-12-54.png?dl=0

https://www.dropbox.com/s/q28yfi5y7f025ax/Screenshot_2014-11-04-19-32-05.png?dl=0

Da se vi ne bi mučili oko sastavljanja email-a na engleskom, sve što treba da uradite je da copy/paste-ujete tekst ispod i pošaljete na [email protected]

 


 

SUBJECT: Google Play Serbia paid apps issue

Dear Google Play,

After so much time, Residents of Serbia can finally see paid apps in Google Play Store. Thank you very much for adding our country.

However, I am not sure are you aware, but purchasing of apps is STILL NOT AVAILABLE in our country. When we try to buy the app, we are getting the following error “the item you were attempting to purchase could not be found“.

Is there any solution for this issue? Serbia has millions of Android users and all of us are eagerly waiting for ability to purchase apps from our country.

Also, you made Google music available for Serbia, but still we are not able to see it or even use it

https://plus.google.com/106886664866983861036/posts/XWCVox4Kyu8

I would kindly appreciate your feedback on this matter. And when Android fans and users in Serbia can expect those issues to be resolved?

Also, please find attached screenshots of above mentioned problems.

Tags: Android SrbijaGoogle PlayOtvoreno pismoPlay Prodavnicaproblem

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *