Kupovina aplikacija na Google Play Store izgleda da se mrda sa mrtve tačke za stanovnike Srbije

Objavio u 29/10/2014 u 15:18

Pre tačno dva meseca smo pisali o tome da se Srbija našla na zvaničnoj listi za kupovinu Android aplikacija i igara na Google Play Store. Danas se desilo ono što smo svi čekali 😀

Članovi Android Srbija Google+ Community-a su prijavljivali da se na Play Prodavnici iz Srbije vide plaćene aplikacije. Međutim, još niko nije uspeo da kupi ni jednu aplikaciju. Koliko sam ja uspeo da zaključim, problem je što je Google Play Services ostao stari i da treba sačekati da se on apdejtuje. U SwiftKey tastaturi postoje teme koje se plaćaju i ukoliko uđete u njihovu prodavnicu koja radi in-app payment, videćete da je problem sa Play Services. Tako da, Play Store nudi aplikacije, ali Play Services još uvek nije ažuriran da ovo podrži.

Cene su za sada izražene u dolarima, da li će tako i ostati ili ćemo videti kao ranije u dinarima, ostaje da vidimo.

Po zakonima Republike Srbije, državljani Srbije mogu da kupuju samo u lokalnoj valuti, tako da ovo što vidimo u dolarima može predstavljati problem.

Ispravka, nije dozvoljena prodaja u drugim valutama sem RSD … tako da ovo ne predstavlja problem.

U svakom sluačju, ostanite sa nama za dalji razvoj situacije i ako uspete da kupite neku aplikaciju ili igru, ostavite komentar. možda saznate pre drugih 😉

Tags: Android SrbijaKupovina AplikacijaKupovina IgaraKupovina iz SrbijePlay ProdavnicaPlay Store
eboye

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1136

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3 a sada je ponosni vlasnik LG G4 telefona. Inače je grafički dizajner po struci i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

10 komentara, pridruži se diskusiji!
 • eboye

  Nije tacno da online sme da se kupuje samo u lokalnoj valuti, pa onda ne bismo mogli nista da kupimo ni sa jednog sajta?

 • eboye

  Koja to verzija google play servisa treba? Moja trenutno je 6.1.83 i ne radi kupovina.

 • eboye

  Zdravo, imam jedan problem sa play prodavnicom… Ovakoo, već neko vreme pokušavam da skinem neke aplikacije sa play prodavnice ali ne uspevam jer piše da nemam dovoljno memorije za tu aplikaciju a imam bar duplo više nego što ona zauzima. Je l bi mogao neko da mi pomogne da rešim ovaj problem? 🙂

  • eboye

   Duplo više nije dovoljno. On mora da skine aplikaciju, instalira je i napravi dex fajlove … znači bar 3X više mesta. Plus mora imate slobodnog prostora za cache drugih aplikacija.

   • eboye

    Pokusala sam da skinem aplikaciju od 21 mb a imam slobodno 89 mb, ali ne uspevam da skinem aplikaciju, deinstaliram nesto drugo da bih oslobodila prostor, opet nece, nemam vise sta da deinstaliram. Sta vi predlazete?

    • eboye

     Najbolje je da probas u tom slucaju Reset to Factory Defaults s tim da gubis sve sa telefona, tako da prvo bekapuj sve sto nije na SD kartici. Moguce je i da se ceo sistem zabagovao.

 • eboye

  Uspeo sam da pazarim aplikaciju sa playstorea. Konacno sve radi.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share