Kupovina aplikacija na Google Play Store izgleda da se mrda sa mrtve tačke za stanovnike Srbije

Objavio u 29/10/2014 u 15:18

Pre tačno dva meseca smo pisali o tome da se Srbija našla na zvaničnoj listi za kupovinu Android aplikacija i igara na Google Play Store. Danas se desilo ono što smo svi čekali 😀

Članovi Android Srbija Google+ Community-a su prijavljivali da se na Play Prodavnici iz Srbije vide plaćene aplikacije. Međutim, još niko nije uspeo da kupi ni jednu aplikaciju. Koliko sam ja uspeo da zaključim, problem je što je Google Play Services ostao stari i da treba sačekati da se on apdejtuje. U SwiftKey tastaturi postoje teme koje se plaćaju i ukoliko uđete u njihovu prodavnicu koja radi in-app payment, videćete da je problem sa Play Services. Tako da, Play Store nudi aplikacije, ali Play Services još uvek nije ažuriran da ovo podrži.

Cene su za sada izražene u dolarima, da li će tako i ostati ili ćemo videti kao ranije u dinarima, ostaje da vidimo.

Po zakonima Republike Srbije, državljani Srbije mogu da kupuju samo u lokalnoj valuti, tako da ovo što vidimo u dolarima može predstavljati problem.

Ispravka, nije dozvoljena prodaja u drugim valutama sem RSD … tako da ovo ne predstavlja problem.

U svakom sluačju, ostanite sa nama za dalji razvoj situacije i ako uspete da kupite neku aplikaciju ili igru, ostavite komentar. možda saznate pre drugih 😉

Tags: Android SrbijaKupovina AplikacijaKupovina IgaraKupovina iz SrbijePlay ProdavnicaPlay Store

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

10 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share