SugarSync za Android

Objavio u 27/04/2011 u 12:16

SugarSync logoPa, svi mi koji volimo da se podaci automatski sinhronizuju možda nismo baš prezadovoljni DropBox aplikacijom koja ne vrši sinhronizaciju automatski, barem ne na telefonu. Postoje i druge metode koje sam opisao u ovom uputstvu, ali to je dosta komplikovano. U svakom slučaju, sada postoji aplikacija koja vam rešava sve ove probleme na jednostavan i elegantan način. U pitanju je SugarSync.

Prilikom registracije na SugarSync.com možete odabrati nekoliko plaćenih paketa, ali ima i opcija od 5GB koja je besplatna. Meni je ova opcija sasvim dovoljna za moje potrebe, te sam stoga i izabrao upravo ovu opciju.

SugarSync-Free-Account

Popunite formular, skinete aplikaciju za desktop, instalirate je, izaberete koje foldere hoćete da sinhronizujete i to je to. Sve se dalje samo obavlja.

SugarSync-SignUp

Na telefonu je takođe potrebno instalirati njihovu aplikaciju i ulogovati se, gde će vas aplikacija pitati da li želite da bekapujete poslednjih dvadeset fotografija, sve ili ni jednu. Ja sam izabrao sve i u toku pisanja ovog članka je sinhronizacija bila završena.

Iz aplikacije slobodno možete izaći, jer ona radi i kad je ugašena 🙂 Tačnije, sama se pokreće u određenim intervalima, i po default-u je uključena opcija da se sinhronizacija vrši samo na WiFi konekciji. Takođe je dostupna opcija kompresije fotografija ukoliko vam nije bitno da budu u istoj veličini i kvalitetu i na vašem računaru, što dodatno ubrzava konekciju. Automatska sinhronizacija je opciona i može se isključiti zasebno za fotografije i ostala dokumenta. Takođe, ukoliko ste uključili sinhronizaciju i van WiFi mreže, postoji mogućnost blokiranja sinhronizacije u roamingu, tako da možete biti bezbedni kada ste u inostranstvu da vam telefon ne napravi ogroman račun, samo zbog sinhronizacije 🙂

SugarSync
SugarSync
Developer: SugarSync, Inc.
Price: Free

Kada uđete u aplikaciju videćete sve vaše registrovane uređaje na ovaj servis i foldere koji su dostupni na njima. Kojima je moguće pristupiti i pregledati sve što je share-ovano.

Dovoljno je da dugim klikom odaberete opciju “sync with this device” i izabrani folder će biti sinhronizovan. Fotografije je takođe moguće pregledati iz njihove aplikacije, kao i share-ovanje fajlova i foldera sa drugim korisnicima SugarSync servisa.

To je to, veoma jednostavna aplikacija i veoma korisna za backup slika i sinhronizaciju muzike ako mene pitate.

Takođe imaju i kratak video tutorijal koji možete pogledati na ovom linku.

 

Ono što izdvaja ovaj servis od ostalih je veličina startnog online prostora i referal sistem. Za besplatni nalog dobijate 5GB, a za svakog korisnika kojeg vi dovedete dobijate 500MB, takođe i korisnik koji se registrovao preko nekog dobija tih 500MB. A za korisnike koje dovete i kupe neki paket, dobijate 10GB. Sa ovakvom ponudom, mislim da imaju šansi protiv konkurencije.

Ako želite dodatnih 500MB na 5GB besplatnom nalogu, možete iskoristiti moj referal link: https://www.sugarsync.com/referral?rf=d8jsxfwcqs9s9

Tags: cloudfotkemuzikasinhronizacijaSugarSync

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *