Kako da vidite broj paljenja vašeg Android 7.0+ uređaja?

Objavio u 29/08/2017 u 0:06

Svi mi volimo statistiku. Čak i nepotrebne statističke podatke, ljudi jednostavno vole statistiku da pročitaju. Sa adb pristupom ili rutom i terminal aplikacijom moguće je dobiti broj paljenja vašeg Android uređaja. Naravno, ovaj brojač se resetuje kada uradite reset na fabrička podešavanja. Ovaj podatak se čuva u bazi podataka podešavanja telefona, tako da factory reset-om brojač se vraća na 0. Podatak koji tražimo je BOOT_COUNT i on je dodat u SDK24, tačnije Android Nougat. Tako da uređaji sa Android Nougat ili Android Oreo će imati ovaj brojač. Ako imate Android Marshmallow ili stariji nećete moći da dobijete ovaj podatak.

Broj paljenja Android 7.0+ uređaja bez root pristupa

Prvo je potrebno da imate podešen adb, za to možete koristiti naše uputstvo. Bitno je da upalite USB debugging na telefonu i da u terminalu preko adb devices komande dobijete serijski broj uređaja.

adb devices

Zatim kucajte u terminalu:

adb shell

a zatim

settings get global boot_count

i to je to, dobićete broj paljenja vašeg Android uređaja.

Broj paljenja Android 7.0+ uređaja sa root pristupom

Za ovo vam je potreban root. Za to ćete već morati sami da nađete uputstvo. Takođe vam je potreban neki Terminal Emulator. Predlažem Material Terminal:

Material Terminal
Material Terminal
Price: Free+

Kucajte u terminalu:

su

odobrite root pristup na uređaju pa kucajte:

settings get global boot_count

Koji je vaš broj paljenja uređaja? Moj je 33, ali obzirom da sam skoro reinstalirao ROM ovo je logično mali broj 😀

[via XDA]

Tags: adbboot_countbroj paljenjafabrička podešavanjafactory resetMarshmallowNougatOreoReset na fabrička podešavanjaroot

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share