Najbrži način za instalaciju ADB i Fastboot

Objavio u 07/01/2014 u 16:10

Prvo sam napisao uputstvo za instalaciju ADB i Fastboot za developere, onda se ispostavilo da je to prekomplikovano nekim ljudima, te sam napisao ADB i Fastboot na lakši način. E sad, postoji JOŠ lakši način 😀

Ako sve prvo pročitate pa krenete da instalirate ADB i Fastboot, siguran sam da ćete uspeti da to izvedete za 15 sekundi 😉

Ovom instalacijom se instaliraju i drajveri, tako da n00b-ovi koji ni to ne znaju su pokriveni 😉

XDA član Snoop05 je izbacio ADB Installer. Sve što treba da uradite je da skinete i pokrenete ovu aplikaciju na vašem računaru sa virusom zvanim Windows. Sve će biti gotovo za par sekundi, nema potrebe da instalirate drajvere kroz device manager niti da se krećete po folderima itd.

Alat je fino upakovan u 9MB što je veoma malo u odnosu na originalni Android SDK Tools koji je dostupan za Windows korisnike. Ovaj alat možete instalirati na bilo kom Windows-u, bio to 32bitni ili 64bitni.

Kako instalirati  ADB, Fastboot, i drajvere

Skinite 15 Seconds ADB Installer na vaš računar sa ovog linka. Pokrenite exe. Na prvom ekranu će vas aplikacija pitati da li želite da instalirate ADB i fastboot. Pritisnite Y da potvrdite.

ADB instalacija

Nakon ovoga, ADB fajlovi se kopiraju u vaš sistem i potrebno je instalirati drajvere za vaš uređaj. Opet, pritisnite Y i potvrdite sa enter dugmetom.

Install Android Device Drivers

Sada će se instalirati poslednji drajveri na vaš PC i imaćete fastboot komandu. Svi drajveri su instalirani, nema potrebe da ih instalirati iz foldera niti bilo šta slično.

Android Drajveri

To je to narode 😀

Tags: adbAndroid ADBfastbootinstalacija

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1157

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

8 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Kod mene nešto neće.Evo kako to izgleda na slikama pošto mislim da će tako da bude najpreglednije nego da ja nešto opisujem.
  Prvo kad se otvori 15 Seconds ADB Installer dobijem ovu sliku:

  http://www.dodaj.rs/?28/5g/1qyrBZvO/adb-3.png
  nakon dva puta Y/enter ide ovo:

  http://www.dodaj.rs/?k/WJ/C3sb5hf/adb1.png

  onda Y/enter i dobijem:

  http://www.dodaj.rs/?44/12R/V2NZ6lE/adb2.png
  i za sekund se preko njega pojavi:

  http://www.dodaj.rs/?N/8W/1HxE488m/adb.png

  kliknem na ok
  i na prethodnom prozoru http://www.dodaj.rs/?44/12R/V2NZ6lE/adb2.png
  na kraju ispiše all done

  Ja u device menageru nemam nikakvu informaciju da su ADB ,Fastboot i drajveri instalirani pa mi je logično da instalacija nije uspela.

  • Ovde kaze da nije uspeo da odradi:
   http://www.dodaj.rs/?N/8W/1HxE488m/adb.png

   Tako da verovatno kad te pita da li je uspeo da instalira drajver, treba da kazes da nije, mozda proba sa drugom instalacijom.

   Svakako nakon instalacije je potrebno da odradis restart kompa kako bi dobio mogucnost da uradis “adb devices” ili “fastboot devices”

 • moze mi neko pomoci da otkljucam forcebook

 • Neispravan link molim Vas postujte drugi ako nije problem 🙂

 • Avast mi prijavljuje da je u pitanju virus!!!

 • EXTRA!

  Brzo, prosto i jednostavno! Bukvalno se instalira za 15 sec.
  Instalirao na netbooku, šljaka samo tako 😉

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share