Gingerbread na 63% uređaja

Objavila u 03/04/2012 u 15:18

Kada uporedimo statistike o zastupljenosti Android verzija danas u odnosu na prošlu godinu u ovo vreme, možemo primetiti da je sada Gingerbread verzija Androida preuzela glavnu ulogu, a Froyo verzija postaje prošlost.

Statistika zastupljenosti – mart 2011 (tekst ovde):

statistika mart 2011

Statistika zastupljenosti  – april 2012:

statistika

Prošle godine u ovo vreme je 2.2 verzija Androida mogla da se nađe na 61% Android uređaja, a sada je 2.3 verzija prisutna na 63% procenata uređaja. Može se primetiti i da Android verzija 3.0 nije doživela neko preterano uvećanje u udelu u odnosu na prošlu godinu, što govori o nekoj ne preterano dobroj prodaji skupljih tableta. Videćemo za godinu dana, kako će izgledati ove pite kada je u pitanju Ice Cream Sandwich, s obzirom da je to Android verzija i za telefone i za tablete.

via developer.android.com

Tags: 2.22.3AndroiddistribucijafroyoGingerbreadIce Cream Sandwichverzije

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *