Najnovija distribucija Android verzija

Objavio u 19/03/2011 u 21:00

Android statistika

Od predhodne statistike Android 2.2 iliti Froyo je dosta zastupljeniji, a sada se tu nalaze i Honeycomb uređaji koji su se skoro pojavili na tržištu. Iako nema drastičnih promena u brojkama, Android 2.x uređaji sada zauzimaju 92% procenta svih Android uređaja na Android Marketu.

Android 1.5 i 1.6 uređaji čine 7,8% svih uređaja koji redovno posećuju Android Market. Android 2.2 je narastao sa 43,4% u decembru na 61,3% do početka marta.

U poslednje vreme sve više i više uređaja dobija apdejt na 2.1 i 2.2, a 2.2 će zasigurno biti još dominantniji kada Samsung završi 2.2 apdejt za svoje Galaxy S uređaje. Dok drugi korisnici pronalaze druge načine da pređu na noviji OS (Custom ROM-ovi i sl.)

Android Honeycomb se konačno pojavio u poslednjim nedeljama i sada ima 0,2%. Predstojeći Samsung i Toshiba Honeycomb tableti mogu doprineti porastu ovog procenta.

Gingerbread sa 1,7% je verovatno zaslužan zbog Samsung Nexus S i skorijeg apdejta Nexus One telefona. Ove cifre će se definitivno povećati u bliskoj budućnosti kada i ostali telefoni kao što su Galaxy S, Desire, Desire HD, Desire Z, itd dobiju Gingerbread apdejt.

Sa Sony Ericsson-ovim i HTC-ovi predstojećim uređajima koji treba da stignu sa Gingerbread-om će se situacija poboljšati u korist Gingerbread-a, ali to može opet prouzrokovati fragmentaciju koja je trenutno dosta smirena.

[via Engadget]

Tags: 1.51.62.12.22.3froyoGingerbreadHoneycombstatistikatržište

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *