Fleksibilni AMOLED Android telefoni iz Samsung kuhinje

Objavila u 26/09/2011 u 11:10

Samsung Galaxy Skin

U januaru na CES 2011 događaju je Samsung predstavio fleksibilne AMOLED ekrane. Deluje kao naučna fantastika ali veoma brzo ćemo i ovo doživeti. 😀 Samsung je najavio Galaxy Skin telefon i očekuje se da će se na tržištu pojaviti u drugom kvartalu 2012. godine. Galaxy Skin će biti Android telefon sa potpuno inovativnim dizajnom zahvaljujući fleksibilnim ekranima. Ovaj totalno futuristički telefon će imati AMOLED ekran od 4 inča sa rezolucijom 800×480 napravljenim od plastičnih materijala. Samsung je već potvrdio da je krenuo sa proizvodnjom ovih fleksibilnih displeja. Ova AMOLED tehnologija troši manje energije i donosi sasvim dobro osvetljenje ekrana u odnosu na normalan Samsungov AMOLED displej.

Poznato je i da će Galaxy Skin imati 1GB RAM-a i procesor od 1,2 GHz. Telefon će imati dve kamere, zadnju od 8MP i VGA prednju kameru sa auto fokusom, autoportretom, stop motion opcijom, action shot opcijom i mogućnošću snimanja panorama. Imaće bateriju od 1500 mAh.

Ovaj telefon će pokretati Android verzija Jellybean! Jellybean je sledeća verzija Androida nakon Ice Cream Sandwich verzije koja se očekuje u oktobru. Nije još uvek potvrđeno da će se sledeća verzija Androida zvati baš Jellybean ali zna se da treba da bude na slovo J. Sećate se ABECEDE?

Spekuliše se još da će Galaxy Skin imati specijalnu verziju Android Jellybean-a koju s nazvali Android Flexy i koja će biti prilagođena fleksibilnom ekranu. To ćemo tek videti. 🙂

Ovo su fantastične vesti. To znači da već sredinom sledeće godine možemo očekivati potpuno drugačije i kreativno dizajnirane Android telefone. Zamislite samo šta sve može da se napravi uz pomoć fleksibilnog ekrana.

Tags: AMOLEDAndroiddisplejekransamsung

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

6 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Prednost je jer mozes drzati telefon u zadnjem dzepu 🙂
    I koristiti kao marker za oznacavanje stranice u knjizi 🙂

  • Нешто што чекам од малих ногу 🙂
    Сећам се када сам био мали и гледао серују “Earth Final Conflict” у којој су користили уређаје са савитљивим екранима, сасвим могуће да се нешто слично томе и појави на тржишту 😉

  • ovo je zanimljvo sa aspekta dokle je tehnologija dogurala, ali ne deluje mi prakticno. U svakom review-u koji sam procitao, o bilo kom telefonu, uvek telefoni koji daju osecaj cvrstoce u ruci dobijaju ocene iznad proseka. Ovo ce verovatno biti jos jedna inovacija koja nece uspeti u industriji telefona, ali verujem da ce naci svoju primenu negde

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *