9

Gde je Android Market website?

google play

google play

Sada kada ukucate u browseru lokaciju market.android.com bivate automatski redirektovani na lokaciju play.google.com/store. Ovo je nova velika Google-ova prodavnica koja objedinjuje prodaju Android aplikacija i igara, knjiga, muzike i filmova. Nažalost, mi iz Srbije ne možemo da kupujemo u ovoj prodavnici ništa od navedenog i ostaje nam samo da se nadamo da će se Google usaglasiti sa našim zakonom ili šta je već problem, pa da i mi postanemo jednog dana deo sveta.

Pogledajte video klip u kojem prezentuju ovaj novi servis:

Kako funkcioniše kupovina preko novog Google Play Android marketa (store-a) pogledajte na ovom klipu:

Market aplikacija se apgrejdovala i sada imamo Play Store aplikaciju.Play

Neko vreme smo iz Srbije mogli regularno da kupujemo Android aplikacije preko Market aplikacije sa telefona, sećam se i kako smo se radovali što nas je Google “pogledao”. Potom, vrlo brzo je nestala ta mogućnost na našim telefonima. Potom je neko vreme moglo da se kupuje na Marketu lažiranjem lokacije (Market Enabler), pa je i to bilo onemogućeno, pa sad neki tvrde da opet može lažiranjem lokacije…

Možda Google i dalje testira mogućnosti, a možda i ne, 🙁 što je veća verovatnoća… Osećam se poprilično loše što živim u zemlji koju ne vidi jedna od najvećih kompanija na svetu.

Google, can you please answer the dying question that we all have here in Serbia about non availability of paid apps in Android Market? Is it a problem with Serbian government, Serbian banking system, something else in Serbia or in US laws?

via android-developers.blogspot.com

Objavljeno u Novine
goldie

goldie

Zlata
Milošević
Objavila tekstova:
Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

9 misli na “Gde je Android Market website?

 1. Ja sam uspeo da osposobim Google play, čak se na telefonu mesto marketa dobije nova ikonica, i kupovina radi, kupio sam sprinkle, na popustu ima par aplikaicja koje su bile aktuelne onda kad je bio svaki dan popust od 10c po aplikaiji.

  Proces je komplikovan, i treba vam program za laziranje ip adrese, market enabler nije dovoljan, posle toga sam stavio telefon na offline mod, da ne moze odrediti lokaciju na osnovu mreze, gmail podesen na usa, ulogovan preko usa ip servera, i radi, kupovina moguca sa karticom iz Srbije.

  Okacicu i ss ako hocete.

 2. Hm, ja sam sinoć nakon update-a na Google Play uspešno kupio wheres my water, imam samo market enabler za US Verizon (default) i to je to … ništa više nisam radio, samo se update-ovao market na play i eto otišao i kupio igru istog momenta.

 3. Ako Vam nije tesko mozda biste svi mogli da pustite Google-u po jedan mejl da vidimo u cemu je problem sa kupovinom aplikacija u Srbiji. Ja se sa njima dopisujem povodom toga vec sest meseci i jedino sto su mi rekli je da je to bag i da rade na resavanju.
  Link preko kog ih mozete kontaktirati: http://goo.gl/OqzHl

 4. Pingback: Android aplikacijama dozvoljena veličina sada do 4GB | Srbodroid

 5. Pingback: Problem sa Android Market aplikacijom a.k.a Play Store | Srbodroid

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *