Lenovo kupio Motorolu za 2,91 milijardu dolara

Objavila u 29/01/2014 u 23:33

Opaka vest, upravo tvitnuta sa Google-ovog naloga kao potvrdu o onom što se danas pričalo. Lenovo je kupio od Google-a Motorolu za 2,91 milijardu dolara!

Očekuju nas opasni telefoni i uzbudljiv razvoj događaja, šta vi mislite?

Dodato:

Kako je Google kupio Motorolu Mobility za 12 milijardi, na netu su odjeknuli komentari da je Google izgubio 9 milijardi. Naravno, nemojte verovati u ove priče, samo se setite zašto je Google kupio Motorolu Mobility – zbog rata patentima. Dosad su mogli već dobiti par tužbi i zaraditi brdo novca. A pored toga pre nekog vremena Google je prodao set-top box deo Motorole za 2,35 milijarde dolara. U ovom dilu sa Lenovom, Google je prodao R&D sekciju i fabrike, patente ne.

Tags: googlekupljenoLenovomotorolaprodajatwitter

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Sa onog drugog sajta o Androidu koji redovno pratim: Motorola had become a company that embodied the Google “spirit” – open, innovative, risk-taking. You know, the sort of corporation you’d want to have a beer with. If corporations were people. And had mouths. And drank beer. Anyway… Motorola was cool, man. And then, Google went and sold out the new OEM of choice for a growing number of Android enthusiasts. Treachery most foul!

  Sa moje tacke gledista, jes bezveze, osim osim osim ako se ovom kupovinom Motorola malo pojavi i van US. Drago je meni sto su Moto X i Moto G svaki na svoj nacin sjajni, al mi malo bezeze sto ih nikad osim na slici video nisam. Cisto ono, da pipnem?

  • Idealno bi bilo da Lenovo zadrži Moto brend i kvalitet i da ga ponudi u celom svetu, ali …

   A ovo sa “tog drugog sajta”, svaku reč kao da sam ja izgovorio.

   • Pa bre ne znam kako je prosao taj Think deo IBM-a koji su prethodno kupili Lenovo, kazu ljudi da je to solidan hardver i da se solidno prodaje, al ja nisam neki ljubitelj IBM-a nikad bio (nervirao me onaj crveni *$%*@ u sred tastature) pa nisam probav’o. Nije nemoguce da to ostane normalna firma, al da bude ko pod Google nece, mislim da je to nemoguce.

    A “drugi sajt” – pismen deckonja taj David R, i cesto pisa uz vetar, tj. ide protiv opsteg stava – cista rados’. Prvi skolovani pravnik kog rado citam (i slusam, jer slusam njihove podcaste redovno) – prava su za mene selo u Spaniji.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *