Distribucija android igara dobija pomoć

Objavio u 25/10/2013 u 16:54

bluestacks novi logo

Monetizacija je i dalje najveća briga za developere mobilnih igara. Play Store je najbolja solucija za naplatu kod developera, međutim zarade nisu kao što bi mogle biti. Tu će možda BlueStacks pomoći.

BlueStacks donosi Android naslove na PC, pisali smo već o njima. Sada će omogućiti da se neki Android naslovi i skinu (download) na PC. U saradnji sa Big Fish, Android developerima će biti omogućeno vrše monetizaciju preko njihove mreže. CEO BigFish kompanije, Paul Thelen je izjavio:

“Ovo otvara vrata Big Fish-a PC i Mac prodavnica za developere okrenute mobilnoj platformi širom sveta. To znači dodatnu distribuciju i monetizaciju bez dodatnog developerskog posla.”

Ovo je najavljeno na Casual Connect konferenciji u Kievu, i predstavlja velike vesti za developere mobilnih igara. Kako je prodaja na PC-u opala, portovanje igara je skupo. Za developere ovo znači puno posla a malo benefita. Big Fish i Bluestacks nude opciju: kodiraj jednom i distribuiraj gotovo neograničeno.

Bluestacks je instaliran na skoro 100 miliona ekrana, i ima partnerstvo sa Lenovo i Intel kompanijama. Big Fish ima oko 4000 PC igara u njihovoj mreži koje su skinute preko dva miliona puta od otvaranja.

[via All things D]

Tags: AndroidBlueStacksigrePlay Storeprodaja

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *