Pokrenite Android aplikacije na Desktopu uz BlueStacks

Objavio u 12/10/2011 u 22:18

BlueStacks

Ne znam da li se sećate najave za BlueStacks? Ako se ne sećate, da vas podsetim, Bluestacks je najavio mogućnost pokretanja Android aplikacija na desktop računaru.

Softver koji je BlueStacks nazvao App Player je ušao u alfa fazu i test verzija je dostupna na ovoj stranici za download. Bazična verzija plejera vam omogućuje da pokrenete nekoliko aplikacija koje dolaze sa njim, a dostupno je još 26 za instalaciju. Tu je i opcija sinhronizacije aplikacija sa Android telefona na vaš PC.

Ja sam instalirao App Player na Windows 7 platformi. Instalacija je prva dva tri puta prolazila neuspešno, ali posle više pokušaja je App Player uspeo da se instalira. Aplikacija postavlja Android gedžet u gornji desni ugao na vašem desktopu. Klikom na gedžet otvara se meni iz kog možete pokrenuti preinstalirane Android aplikacije koje uključuju Bloomerang News, Bubble Bluster, Words Free, Drag Racing, Pulse News …

Aplikacije se pokreću u virtuelnoj verziji Android operativnog sistema preko celog ekrana, i rade zaista glatko. Jedina mana na koja je primetna jeste da aplikacije koje su dizajnirane za ekrane osetljive na dodir nije baš lako kontrolisati mišem i tastaturom.

Možete kliknuti na opciju da dodate još aplikacija, što će vas odvesti na blueStacks App kanal gde ćete se morati ulogovati sa Facebook nalogom. Sa ovog kanala možete skidati aplikacije kojih za sada nema kao na Android Marketu, ali i ovo je nešto, pogotovo za ljude koji žele da probaju Android aplikacije a nemaju Android uređaj.

Da bi ste poslali aplikaciju sa telefona ili tableta na vaš PC, prvo morate da preuzmete BlueStacks Cloud Connect aplikaciju sa Android Marketa i instalirate je na mobilni uređaj.

AppCast for BlueStacks
AppCast for BlueStacks
Developer: BlueStacks
Price: Free

Unošenjem pin koda u aplikaciji povezaćete telefon sa vašim PC-em što će vam omogućiti da prebacite aplikacije sa vašeg uređaja.

Za sada App Player podržava samo Windows platformu. BlueStacks radi na verziji za Mac, ali podsećaju da to može da potraje. Kompanija je takođe zauzeta pripremanjem premijum verzije App Player-a, za koji još nije definisana cena, ali će podržavati aplikacije poput Angry Birds i Fruit Ninja i omogućavaće dodavanje neograničenog broja aplikacija.

Pa, ako želite da probate Android aplikacije na desktopu … šta čekate 🙂

Tags: AndroidaplikacijeApp PlayerBlueStacksEmulacijaGedžetwindows

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *