4

Rutovanje Android telefona Android telefonom koji je već rutovan

root rootedPostoji gomila načina za rutovanje nekog uređaja. Nekad je to preko ADB-a, nekad nekim one-click alataom ili custom root skriptom. Međutim, u većini slučajeva, ove metode zahtevaju kompjuter.

E, pa, član XDA foruma wchill je razvio još jedan, veoma koristan, metod koji ne zahteva upotrebu računara. Root Transmission je aplikacija koja vam omogućava da rutujete Android uređaj koristeći drugi, već rutovan Android uređaj. Aplikacija zahteva da uređaj preko koga se vrši rutovanje ima podršku za USB OTG. Sve što vam je potrebno je USB OTG kabl i one-click root skripta za uređaj koji želite da rutujete.

Procedura je veoma jednostavna, kliknete “Root!” dugme i to je to. Dok se uređaj rutuje, aplikacija prikazuje terminalni prozor, tako da možete da pratitie proces.

wchill tvrdi da je aplikacija još uvek nestabilna i da ima povremene force close-ove, međutim tvrdi i da neće napraviti veliku štetu. Naravno, proces rutovanja je uspešan koliko i root skripta, tako da pazite odakle skidate skripte.

Zapamtite da nisu svi uređaji podržani. Ako postoji metod za root preko ADB-a, radiće, ako ne, neće. Ukoliko je potreban Odin ili neki drugi program za rutovanje, aplikacija neće raditi.

Ako želite da probate aplikaciju, posetite ovaj link

[via XDA]

Objavljeno u Android aplikacije
eboye

eboye

Vasilj
Milošević
Objavio tekstova:
Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3 a sada je ponosni vlasnik LG G4 telefona. Inače je grafički dizajner po struci i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 misli na “Rutovanje Android telefona Android telefonom koji je već rutovan

 1. eboyeMiloš Simić

  Video sam ovo, dobra stvar.
  Gde moze da se nabavi OTG? Ne zbog ovoga, zbog dzojstika. Jel mislite da ce mi raditi? Imam 4.1.2.

  • Ja sam OTG kabl kupio na Kupindu. Na Xperia-i S dzojstik ne radi. Telefon izbaci poruku da povezani uredjaj trosi mnogo struje 😀

   Bezicna tastatura i mis kao i USB flash memorija (FAT32) rade odlicno.

   • eboyeMiloš Simić

    Kul, hvala na odgovoru, a meni verovatno nece izbaciti da uredjaj trosi mnogo struje jer imam cm10. 😀

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *