Rutovanje Android telefona Android telefonom koji je već rutovan

Objavio u 06/12/2012 u 14:01

root rootedPostoji gomila načina za rutovanje nekog uređaja. Nekad je to preko ADB-a, nekad nekim one-click alataom ili custom root skriptom. Međutim, u većini slučajeva, ove metode zahtevaju kompjuter.

E, pa, član XDA foruma wchill je razvio još jedan, veoma koristan, metod koji ne zahteva upotrebu računara. Root Transmission je aplikacija koja vam omogućava da rutujete Android uređaj koristeći drugi, već rutovan Android uređaj. Aplikacija zahteva da uređaj preko koga se vrši rutovanje ima podršku za USB OTG. Sve što vam je potrebno je USB OTG kabl i one-click root skripta za uređaj koji želite da rutujete.

Procedura je veoma jednostavna, kliknete “Root!” dugme i to je to. Dok se uređaj rutuje, aplikacija prikazuje terminalni prozor, tako da možete da pratitie proces.

wchill tvrdi da je aplikacija još uvek nestabilna i da ima povremene force close-ove, međutim tvrdi i da neće napraviti veliku štetu. Naravno, proces rutovanja je uspešan koliko i root skripta, tako da pazite odakle skidate skripte.

Zapamtite da nisu svi uređaji podržani. Ako postoji metod za root preko ADB-a, radiće, ako ne, neće. Ukoliko je potreban Odin ili neki drugi program za rutovanje, aplikacija neće raditi.

Ako želite da probate aplikaciju, posetite ovaj link

[via XDA]

Tags: one-clickotgroottransmissionusb

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *