ADB i Fastboot na lakši način

Objavio u 29/02/2012 u 17:00

Uputstvo koje sam napisao pre više od godinu dana je zahtevalo instalaciju Android SDK i mnogim korisnicima je zadavalo muka, odlučio sam da sve to prepakujem u mnogo lakše uputstvo i instalaciju.

Dakle, evo jednostavnijeg rešenja za dobijanje adb i fastboot komandi:

 

  • Skinite zip fajl sa ovog linka
  • Otpakujte sadržaj arhive u c:\adb folder
  • u Start meniju idite na Computer -> desnik klik pa odaberite Properties, zatim odaberite Advanced system settings, kliknite na Enviroment Variables. Ovde imate User variables i System variables, treba da otvorite variablu “PATH” pod System Variables.

Menjanje putanje

Selektujte putanju, a zatim kliknite na Edit dugme i dodajte punu putanju do foldera C:\adb na sam kraj u novootvorenom prozoru. Pošto će ovde biti već nekih putanja, nemojte ih menjati, one su potrebne za normalno funkcionisanje Windowsa.

Nakon dodavanja nove putanje, polje bi trebalo da izgleda, na primer ovako:

%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;%SYSTEMROOT%\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files (x86)\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static;C:\Program Files (x86)\QuickTime\QTSystem\;C:\adb

Primetićete da je dodata moja putanja do SDK    C:\adb

a ispred nje se nalazi (;)

tačka zarez je neophodan simbol, kako bi se putanje odvojile jedna od druge, tako da on mora i da ostane. Kada ste dodali putanju, potrebno je da restartujete komp.

To je to, sada u command prompt-u možete koristiti adb i fastboot komande.

Naravno, da bi adb i fastboot komande mogle da funkcionišu, na telefonu/tabletu je potrebno uključiti usb debugging mode (menu > settings > developer options > android debuggins) i instalirati adb i/ili fastboot drajvere koje potražite za svoj telefon pošto su za svaki različite. Windws Vista i 7ca bi trebalo da sami instaliraju sa neta drajvere.

Tags: adbfastbootinstalacijakomandepodešavanjewindows

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

28 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share