Location Cache

Objavila u 27/04/2011 u 21:00

Location CacheOvih dana se vodila polemika oko saznanja da iPhone odaje informacije o lokaciji korisnika, pa se tako govorilo i da Android telefoni takođe odaju lokaciju. Pisali smo o ovom i objasnili da vas zapravo Google uvek pita da li želite da odate lokaciju. Pa ukoliko otkačite opciju u telefonu i na pitanja o lokaciji kažete da želite da podelite lokaciju, telefon će keširati vašu lokaciju u telefonu. Ukoliko ste ipak pomalo paranoični ili bi možda želeli da sakrijete podatke o vašoj lokaciji, preporučujem vam onda aplikaciju pod nazivom Location Cache. Da bi ste koristili ovu aplikaciju, morate imati rutovan telefon.

Location Cache je jednostavna aplikacija koja vam može pokazati šta je ukeširao od lokacija vaš telefon. Ove podatke o lokaciji možete videti u obliku liste kao i na mapi.  Pored toga, možete obrisati sve podatke o lokacijama na kojima ste bili, a što je još bolje, možete i blokirati ponovni upis novih lokacija. Opcija blokiranja ponovnog upisa, samo promeni privilegije pristupa, pa je stoga neophodno da je vaš telefon rutovan za korišćenje ove aplikacije. Možete vaše podatke o lokacijama i eksportovati na karticu a potom obrisati cache lokacija.

Zapravo možete i bez ove aplikacije samo odštiklirati opciju “Use wireless networks”  pod opcijama “Location & Security settings” ali onda morate da prihvatite da će vas telefon sporije utvrđivati vašu lokaciju na mapi. Ipak ukoliko imate rutovan telefon i koristite ovu aplikaciju, ne morate isključivati pomenutu opciju i telefon će vam raditi sa podjednakim performansama.

Aplikacija koristi internet pristup prlikom prikazivanja mapa.  Besplatna je i možete je skinuti sa marketa a možete i skenirati QR kod u tekstu.

Location Cache

Tags: AndroidaplikacijacacheinformacijalatitudaLokacijalongitudaodavanje

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *