Kako vratiti obrisane kontakte sa Google naloga?

Objavio u 13/01/2014 u 10:52

Ako ste slučajno obrisali važne kontakte sa vašeg Android uređaja a prethodno ste ih sinhronizovali sa Google nalogom, ne brinite, postoji mogućnost da vratite obrisane kontakte na Androidu.

Svima se desi da slučajno obrišu kontakt, dva ili ceo imenik. Međutim, ukoliko držite kontakte sinhronizovane sa Google serverima, nemate potrebe da se plašite da ukoliko izbgubite ili vam ukradu Android telefon da nećete imati kontakte, takođe i ako ste slučajno obrisali kontakt. On je i dalje u nekom vidu kante za smeće dok đubretari ne prođu i ne odnesu ga 😀

Kako vratiti obrisane Android kontakte sa Google servera?

Kada prvi put upalite Android telefon ili nakon reseta na fabrička podešavanja, telefon vam uvek traži da se ulogujete na vaš Google nalog. Google nalog uvezuje Play Store, Gmail, Youtube i gomilu drugih Google servisa. Da bi ste vratili svoje obrisane kontakte, potrebno je da se ulogujete na Gmail sa email adresom i lozinkom koju ste koristili i na Android telefonu. Kada otvorite Gmail, sa leve strane ćete naći kontakt opciju. Pogledajte screenshot ispod:

gmail kontakti

Odabirom ove opcije, pokazaće vam se svi vaši kontakti koje i trenutno možete da vidite na telefonu. Odaberite More padajući meni i kliknite na Restore contacts.

vraćanje kontakata

Otvoriće vam se novi prozor gde će vas pitati od kog datuma želite da vratite obrisane kontakte. Google čuva vaše kontakte 30 dana. Ovde možete da izaberete i tačan datum. Kada odaberete tačku od kada želite da vam se vrate kontakti, kliknite na Restore dugme. Tražiće se od vas na vrhu ekrana da potvrdite da li zaista želite da uradite ovo vraćanje.

Restore Contacts

To je to, uspešno ste vratili obrisane kontakte u vaš gmail nalog, sada će vam se isti ovi kontakti ponovo pojaviti u Android telefonu nakon sinhronizacije.

Tags: Android kontaktiAndroid telefoniGoogle nalogobrisani kontaktisinhronizacija kontakata

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1157

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

15 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share