Kako da sinhronizujete vaše kontakte sa Google kontaktima

google-contactsPrimetio sam da dosta ljudi ima nedoumice sa sinhronizacijom kontakata telefon – gContacts, odlučio sam da napišem ovo kratko uputstvo.

Sinhronizacija kontakata koje imate u telefonu sa kontaktima u gmail-u je veoma korisna ukoliko želite da promenite telefon ili menjate ROM, jer se svi kontakti onda nalaze “u oblaku” i ne morate više da brinete da li ćete izgubiti kontakte promenom ROMa/telefona ili ne daj bože gubitkom telefona.

Da bi ste ovo izveli, dovoljno je da uradite sledeće:

  1. idite u menu > settings > accounts & sync
  2. ukoliko niste već dodali svoj google nalog na ovu listu, učinite to preko add account dugmeta u dnu i unesite sve tražene podatke.
  3. ako već imate dodat nalog uđite u taj nalog klikom na njega, ili uđite na novokreirani iz prethodnog koraka
  4. Uključite opciju Sync Contacts i sačekajte da se sve sinhronizuje
  5. To je to svi kontakti sa telefona će biti automatski prebačeni u gContacts i obrnuto.

Moram samo da naglasim da ukoliko u gContacts imate neke kontakte oni će se pojaviti i na telefonu. Ako želite neke kontakte da izbacite sa liste u telefonu, a želite da ostanu u gmail-u, ovo možete uraditi tako što ćete u gmail-u preko browser-a u delu za kontakte te iste izbaciti iz grupe My Contacts, na ovaj način oni se neće sinhronizovati. Samo kontakti iz grupe My Contacts se sinhronizuju sa telefonom. To je to … sad imate vaše kontakte, gde god bili i koji god uređaj koristili 😉

Objavljeno u Uputstva

eboye

Vasilj
Milošević
Objavio tekstova:
Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3 a sada je ponosni vlasnik LG G4 telefona. Inače je grafički dizajner po struci i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *