Instalirajte Value Pack na Samsung Galaxy S

Objavila u 08/01/2012 u 18:18

screenshot value pack

Samsung neće izbaciti zvaničan apdejt na ICS za Samsung Galaxy S zbog hardverskih limitacija, o tome smo već pisali. Ali nakon peticije i žalbe korisnika su odlučili da isporuče Value Pack. Još uvek NIJE ZVANIČNO stigao ovaj update za Galaxy S, ali se pojavila iscurela verzija na netu i može se već sada instalirati na telefonu.

Šta je novo u i9000 Value Pack-u?

 1. Android 2.3.6 Gingerbread sa funkcijama iz Android 4.0 (ICS)
 2. Poboljšanje performasni
 3. Galaxy Note lockscreen (svajpujte bilo gde da bi otključali telefon)
 4. Otključavanje telefona prepoznavanjem lica
 5. Galaxy S 2 editor za fotografije
 6. Bolja kamera: fotografisanje dok se kreira video + manje izmene interfejsa
 7. Auto rotacija iz portreta u landscape je brža

Kako instalirati Android 2.3.6 TouchWizUi Value Pack na i9000 Galaxy S?

Napomena: Ovo je iscureli ROM, nije zvaničan ROM, što znači da nije još dovoljno istestiran. Sve što radite radite na vaš rizik.

Skinite ODIN i ROM:

 • ODIN 1.83 [HotFile]
 • Value pack ROM (password: samfirmware.com)

Korak 1. Otpakujte ROM iz RAR arhive. Zatvorite KIES ako je uključen i otvorite ODIN.

Korak 2. Ugasite Galaxy S i9000. Pritisnite kombinaciju dugmića Volume Down + Home + Power  da bi ušli u Download mode.

Korak 3. Prikačite usb kablom telefon na računar. ODIN bi trebao da prepozna vaš telefon.

Korak 4. U ODINu kliknite na PDA i selektujte CODE_I9000XXJVU_CL851880_REV03_user_low_ship.tar.md5 file (koji je prisutan u otpakovanom folderu), onda kliknite na  PHONE i selektujte MODEM_I9000XXJVU_REV_00_CL1092175.tar.md5. Na kraju kliknite na CSC i selektujte GT-I9000-CSC-MULTI-OXAJVU.tar.md5.

Korak 5. Sada ste spremni da flešujete vaš uređaj. Kliknite na Start dugme, Samsung Galaxy S će se restartovati u novi iscureli oficijelni XXJVU na Androidu 2.3.6 Gingerbread Value Pack. 🙂

Originalna tema je ovde.

Pažnja: SrboDroid nije odgovoran ukoliko oštetite vaš uređaj

Ukoliko niste dovoljno tehnički (računarski) obrazovani, savetujemo vam da ovaj postupak primenjujete uz nadzor stručnije osobe.

[thankyou]

Tags: galaxy skakoODINsamsungUpdateuputstvoValue pack

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

5 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Imam pitanje i odnosi se na flash preko xwjw1 odnosno 2.3.6 verzije stock verzije androida za SGS. Da li moze preko nje da se odradi ovaj novi ? Posto u ranijim komentarima se pominje fleshovanje preko MIUI roma. Smatram stock preko stock-a ??? Sta vi mislite

 • Mogu samo da dodam na ovo uputstvo da kada fleshujete ovaj rom, izgubicete root i podatke. Uradite backup podataka!

  A xxjvu mozete rutovati ovim postupkom i instalirati CWM:
  http://www.theandroidsoul.com/root-xxjvu-firmware/

  Postupak za rutovanje se nalazi i na linku ka XDA forumu (ispod tacke 5.) koji sam prvobitno stavila na kraju teksta.

 • Da li moze da se instalira preko verzije 4.0.3 xxjvk koja je rutovana ili mora da se vrati na neki stock rom?I ako mora moze li to da bude 2.3.5 xxjvt?

  • Nemam Galaxy S i ne koristim Odin, ali mislim da mozes fleshovati preko bilo kod ROMa sa Odinom. Ako gresim ispravite me!

   • Ocigledno da nije sve jedno jer dva puta potpuno blokiram telefon… jedva sam uspeo da ga povratim verzijom xxjvs 2.3.5 (ne znam zasto samo na ovu verziju reaguje), ali sreca pa je uopste i dosao do download mod-a jer recovery nije uopste bio dostupan.Drugi put sam ga blokirao kad sam pokusao da flesujem sa 2.3.5 xxjvt stock verzije… Kad ga odblokiram ponovo, dobro cu da razmislim da li da pokusam flesovanje preko MUIU roma (preko koga je obavezno flesovanje 4.0.3 xxjvk verzije ICS-a koju sam ranije probao) ili da stavim neki gaming rom i da se opustim uz MC3 🙂

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *