Easy Rooting Toolkit – novi alat za rutovanje svih Xperia iz 2011

Objavila u 30/10/2011 u 11:24

android rootKako volim ove elegantne alate na par klikova! Tako se pre 3 dana pojavio novi alat Easy Rooting Toolkit na xda forumu za rutovanje Xperia telefona koji su izašli 2011. godine. Na ovaj alat mi je skrenuo pažnju Srđan u komentarima na uputstvu za rutovanje Xperia arc telefona. Radi se o aplikaciji za Windows OS i radi i na telefonima sa zaključanim i otključanim bootloaderom.

Ako želite da otključate bootloader čime omogućavate kasnije flešovanje bilo čega na telefon onda idite na ovaj link. O konkretno Xperia arc-u sam pisala na u ovom uputstvu i isti je princip za sve Xperia telefone koji su izašli ove godine.

Korišćenjem Easy Rooting Toolkit skripte, telefon ćete rutovati, instalirati busybox i Superuser aplikaciju. Znači da ako želite dalje da omogućite flešovanje custom roma, potrebno je da instalirate recovery image pa onda da flešujete custom rom. Naravno, ne zaboravite da backupujete podatke pre flešovanja! Koristite aplikaciju MyBackup ili Titanium backup a potom uradite i Backup celog sistema iz Recovery-ija (takozvani NAND backup)

Pre nego što primenute aplikaciju:

-pobrinite se da instalirate adb drajvere,

-uključite USB Debugging (Menu->Settings->Aplications->Development)

-uključite Unknown Sources (Menu->Settings->Aplications)

-uključite USB kabl u telefon a potom u računar

-kada se upali PC Companion, iskulirajte ga (Skip)

 

Program možete skinuti sa ove teme sa XDA

 

Pažnja: SrboDroid nije odgovoran ukoliko oštetite vaš uređaj

Ukoliko niste dovoljno tehnički (računarski) obrazovani, savetujemo vam da ovaj postupak primenjujete uz nadzor stručnije osobe.

[thankyou]

Tags: 2011alatFlešovanjejedan klikrootrutovanjeunrootXperia

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

5 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *