Downgrade ROM-a sa 2.3.4 na 2.2 Telenor One Touch (Alcatel OT990)

Alcatel OT990

Pisala sam prošle nedelje kako da instalirate 2.3.4 (Gingerbread) ROM na Telenor One Touch telefonu. Radi se o mađarskom ROM-u koji sasvim lepo radi. Možete videti i benchmark test na ovom linku.

Pošto ovaj telefon koristi moja mama koja ne zna Engleski jezik, njoj Gingerbread uopšte nije odgovarao jer nema engleski jezik, pa je tražila da joj vratim 2.2.2 ROM sa srpskim jezikom. Pa evo uputstva kako.

Na XDA forumu pagzly i sekosan su zajedno spakovali ROM za downgrade na Telenor Srbija ROM koji se dobija sa telefonom. Nakon ovog downgrade-a, telefon će i dalje biti rutovan, tako da možete koristiti aplikacije za rutovane telefone. Originalno uputstvo se nalazi ovde.

  1. Skinite zip sa ovog linka (morate biti ulogovani): Download ROM
  2. Spojite telefon sa računarom preko USB kabla
  3. Instalirajte potrebne drajvere za telefon na Windows-u. (pogledajte u ovom uputstvu pod tačkom 3.)
  4. Ugasite telefon
  5. Upalite telefon držanjem kombinacije tastera Volume Down  + Power. Telefon će zavibrirati i svetleće tasteri Menu, Back i Search.
  6. Isto ovo možete uraditi i preko ADB-a iz terminala kucanjem: adb reboot bootloader
  7. Pokrenite Downgrade.bat i sačekajte da se telefon restartuje
  8. Na ekranu će se pojaviti Telenor logo (ili baterija kako se puni)
  9. I to je to. Imate ponovo Telenorov 2.2.2 ROM sa srpskim jezikom.

Pažnja: SrboDroid nije odgovoran ukoliko oštetite vaš uređaj.
Ukoliko niste dovoljno tehnički (računarski) obrazovani, savetujemo vam da ovaj postupak primenjujete uz nadzor stručnije osobe.

Objavljeno u Uputstva

goldie

Zlata
Veličković
Objavila tekstova:
Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5 sada je vlasnica LG G 3 telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *