test: Telenor One Touch Froyo vs Gingerbread

Objavila u 20/04/2012 u 20:08

Telenor One TouchKako ovih dana testiramo Telenor One Touch na kojem je sada instaliran Gingerbread 2.3.4 po ovom uputstvu, uradili smo benchmark testove i sve snimili. Ispostavilo se da zvanični Gingerbread ROM (2.3.4) ne daje neko fenomenalno ubrzanje telefonu u odnosu na zvanični Froyo ROM (2.2.2). Meni lično deluje da u samom sistemu telefon radi malo bolje, odnosno u samom interfejsu mi se čini da nema lagovanja. Nisam ga dovoljno dugo testirala da bih mogla da kažem da je stabilan. Ali u jednom momentu mi se desilo da je nestao notifikacioni bar i da sam morala da restartujem telefon. :\

Na osnovu benchmark testova se pokazalo da je Telenor One Touch sa Gingerbreadom jači u 3D grafici, tako da bi telefon trebao da bude bolji za igre. Dok su performanse u 2D grafici vrlo slične, čak negde i bolje na Froyo verziji.

Pogledajte sami video klip pa prosudite. Sa leve strane se nalazi telefon sa Froyo (2.2.2) a sa desne strane Gingerbread (2.3.4) ROM. Prvo ide Antutu benchmark test, potom Quadrant Standard i treći Smartbench.

Što se preinstaliranih aplikacija tiče, takođe dobijate Operu, TouchPal tastaturu, File Manager, Layer, Facebook. Ne dobija se UberSocial Twitter klijent nego oficijelna Twitter aplikacija.

Ne mogu da procenim kakva je baterija jer ovo nije moj primarni telefon, koristi ga moja mama. Ali kako ona kaže puni na dva dana kada ga slabije koristi. Kada surfuje netom, puni ga na dan i po. I jako je nezadovoljna sa Gingerbread-om jer nema srpski, tako da ću morati nešto da menjam pod hitno. 🙂 Verujem da mnogi od vas ne koriste srpski na Android telefonu ali eto za one koji koriste, znajte da nema srpskog jezika ako primenite gore spomenuto uputstvo.

Kako sam videla na xda forumu, postoje dva custom ROM-a za Alcatel OT990 i oba mogu da se flešuju baš na 2.3.4 verziji ROM-a (ne može preko 2.2.2). Zato da bi isprobali te custom ROM-ove morate prvo apgrejdovati telefone na 2.3.4 oficijelni ROM.

Popularniji je Marina custom ROM od MOONSTONE custom ROM-a. Nisam još nijedan isprobala ali nekako verujem da ako flešujem Marina ROM, da će benchmark testovi pokazati bolje rezultate u odnosu na oficijelni 2.2.2. Ukoliko ste zainteresovani da snimimo i ovaj uporedni test, napišite u komentarima.

Kakva su vaša iskustva i utisci?

Tags: Alcatel ot990antutubenchmarksmartbenchstandard quadrantTelenor One Touchtest

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

9 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Citam vase komentare i primetio sam da ste svi radili preko kompa update. Ja sam to uradio direktno telefonom i nisam izgubio srpski jezik niti sam imao nekih problema. Jedino da bi dobio vise memorije,vratio sam na fabricka podesavanja. Radi ko zmaj.

  • 20. aprila 2012. godine kada je objavljen ovaj tekst, Telenor Srbija nije izbacio update na Gingerbread. Madjarski Telenor jeste. Pa je napisano uputstvo koje je linkovano u ovom tekstu, kako staviti madjarski ROM za ljude kojima ne treba srpski jezik a zele 2.3 Android.
   Potom je napisano i uputstvo za downgrade.
   Nakon toga je Telenor Srbija, negde na leto, verovatno uvidevsi potraznju za isti, pustio update ma 2.3 sa podrskom srpskog jezika. Taj update si ti mogao onda da primenis direktno preko telefona a ne preko racunara. Taj update se naziva OTA update.

 • Da li ce raditi Google earth na 2.3.4. i da li kome radi na 2.2.2?

 • Ja sam prebacio fon na 2.3.4 i po onim bodovima moj fon ima 1301 poen. kako je to moguce.

 • Moze ime pesme? 😛

 • Moze neko da stavi na youtub kako se detaljno radi update?? hvala

 • Hahaha, video sam, gubi se garancija. Izvinte na mojoj nepaznji :).

 • Ako apdejtujemo na Gingerbread, jel se gubi garancija?

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *