Uskoro biometrijska autentifikacija na androidu

Objavio u 11/12/2010 u 10:59

BioLockSada kada su tu kamere sa prednje strane telefona, pa čak i kad je u pitanju mali “hack”, postoje još neke funkcije za koje bi one bile dobre sem video poziva. Projekat koji obećava i koji je veoma interesantan a omogućava ga postojeći hardver je biometrijska autentifikacija. Bilo to skeniranjem oka ili lica, moguće je otključati uređaj ili podatke sa uređaja. Blue Planet Apps rade na njihovoj verziji ovakve aplikacije, koju nazivaju BioLock, a sa poslednjeg demo videa koji su predstavili vidimo da ona radi sasvim dobro.

Još uvek nema informacija kada će ova aplikacija biti dostupna široj javnosti, ali definitivno deluje zanimljiva i mislim da je vredna pažnje. Na njihovom forumu čak nude i beta testing program za one koji žele da se uključe u razvoj. Pa ako ste zainteresovani, posetite ovaj link.

Tags: autentifikacijabiometrijakamerasigurnostzaključavanje

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *