Prednja kamera na telefonu koji je nema

Objavio u 10/12/2010 u 18:37

OneMoreFace

Iako video pozivi postoje već duže vreme, ova opcija postaje sve popularnija, a sigurno će biti jedna od ključnih stvari koje će proizvođači reklamirati sledeće godine. Međutim, postoje telefoni, laptopovi i tableti koji nemaju kameru sa prednje strane. Iako je moguće ostvariti poziv i sa ovim uređajima, veoma je čudno okretati telefon da bi osoba koju zovete, ili ona vas poziva, videla, i obrnuto, sem ako koristite ogledalo.

E pa neko je uzeo tu ideju sa ogledalom i napravio koncept za Nexus One. Veoma je jednostavna: ogledalo sa štipaljkom se zove OneMoreFace, i ide na vrh telefona i ima dva ogledala, jedno koje hvata vaš lik i šalje drugom koje je usmereno ka kameri sa zadnje strane telefona.

Dizajner koji je ovo osmislio planira da ovo baci u proizvodnju uskoro, tako da nećete morati da kupujete novi telefon da bi imali video pozive sa svojim prijateljima.

Tags: frontfacingkameraOneMoreFacevideo poziv

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *