Pažnja svim Sense developerima! Sense SDK stiže uskoro

Objavio u 03/06/2011 u 22:41

Android platforma je oduvek bila otvorena, ali proizvođači poput HTC-a su svoje implementacije držali zatvorenog koda. Pa, izgleda da su i proizvođači uvideli važnost otvorenosti. HTC je juče pustio u rad sajt htcdev.com, a kao što ste i iz naslova mogli da zaključite, HTC će ovde pustiti svoj SDK za njihov UI, HTC Sense. Ovaj potez tajvanskog proizvođača će zasigurno naići na pozitivne kritike kod developera jer ni jedna kompanija do sada nije dala SDK za svoj UI. Takođe, ako pitate bilo kod developera koji radi na portovanju ROMova zasnovanih na Sense ROM-ovima, da igranje sa Sense-om nije ni malo lak zadatak, pogotovo ne nakon izlaska Sense 3.0, koji otvara tonu novih mogućnosti u odnosu na ono na šta smo navikli.

Još jedna dobra stvar kod HTC-ovog novog sajta jeste to da će developeri moći da pruže “feedback” i svoje utiske HTC-u preko oficijelnog kanala. Izgleda da nakon vesti o otključavanju bootloader-a su napravili još jedan korak u dokazivanju da zaista slušaju svoje korisnike. Nije potrebno govoriti o tome koliko ovo otvara mogućnosti za mnogo ljudi i koliko može uticati na razvoj Sense interfejsa.

Ovaj sajt je još uvek u izradi, i još uvek se puni resursima i dokumentacijom od strane HTC-a. Kažu da će sajt biti u punoj funkcionalnosti i zvanično lansiran za nekoliko meseci. Tako da ako ste mislili da vaš uređaj sa Sense-om ne može biti bolji, sačekajte da vidite šta developeri sa pravim alatom i dokumentacijom mogu da postignu. 🙂

Ovo je potez za svaku pohvalu, i nadam se da će i ostale kompanije uvideti koliko im ovakav potez može samo dobrog doneti.

Tags: SDKSenseui

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *