BlueStacks donosi Android aplikacije na Windows u junu

Objavio u 26/05/2011 u 20:38

bluestacks logo

Da li ste ikad poželeli da igrate Androidify na vašem Windows PC-u?

Bluestacks obećava da ćete ovo moći, sa programom koji će koristiti virtualizaciju da omogući pokretanje Androida na Windows-u.

Već smo pričali o Bluestacks-u pre, ali za svaki slučaj: program će vam omogućiti da na Windows-u pokrenete Android aplikacije jednostavnim duplim klikom na ikonu. Iako je većina aplikacija napravljen za ekrane osetljive na dodir, Bluestacks korisnici će moći da koriste miša ili touchpad na laptop-u da kontrolišu aplikacije.

Zamislite štampanje nečega sa Androida ili pravljenje poziva preko Android Skype aplikacije preko Microsoft VoIP drajvera.

Kompanija planira izbacivanje besplatne beta verzije softvera za skidanje u junu i julu. Nije određena cena za finalnu verziju, koja će izaći u četvrtom kvartalu ove godine.

Aplikacija će koristiti Amazon App Store jer Android Market je ograničen na uređaje sa ARM procesorima. Izgleda da Amazon ima još jednu šansu da zaživi na Android platformi.

Tags: AndroidaplikacijeBlueStacksdesktopvirtuelizacijawindowsx86

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *