Srećna vam Nova Android Godina

Objavila u 01/01/2011 u 21:27

Srećna vam Nova Android godina!

Sudeći po nekim člancima velikih poznatih svetskih novina, 2011. godina je godina Androida u mobilnom svetu. Kao i do sada svaka novina u vezi Androida nam je bila draga a ove godine će ih biti baš dosta. Srbodroid će i ove godine biti sa vama da vas o svemu tome izveštava kao što je bio prethodne 4…..  meseca. 🙂

Neki od vas su verovatno dobili novogodišnji paketić i ako ste imali sreće dobili ste potpuno nov i sjajan Android telefon. Naravno izljubili ste ih u obraz i rekli da je to sve što ste ikad želeli, ali šta sad? Na sreću, mi smo tu da vam pomognemo da započnete vašu avanturu sa novim pametnim telefonom.

Aplikacije

Sigurno, u ovom momentu, već svi znate za Android aplikacije. Mi smo ih ovde opisivali i predlagali. A i izveštavali smo vas o izlasku novih, kao i update-u starih.

Root-ovanje

Verovatno ste već čuli za izraz “root” ili “root-ovanje”, ali ste se pitali … šta je to? U suštini, kada prvi put pokrenete Android telefon, imate samo osnovni nivo pristupa sistemu fajlova. Zamislite to kao kompjuter: imate administratora i standardnog korisnika. Korisnik koji postajete kada prvi put pokrenete Android uređaj je kao standardni korisnik. Šta root-ovanje radi, jeste da vas unapredi u administratora. Možete pogledati više o tome ovde.

Gmail integracija

Ovo je nezaobilazno, i moraćete se navići na to. Skoro sve na Android telefonu je nekako vezano za Gmail adresu, i morate imate bar jednu da bi ste podesili telefon. Trebalo bi da pogledate Gmail ako ga nikad niste koristili, kako na telefonu, tako i na desktop računaru. Ako ikada budete menjali telefon za drugi Android telefon, svi vaši kontakti i predhodno skinute aplikacije će biti vezane za vašu Gmail adresu, tako da će to biti mnogo lakše sledeći put.

Prilagođavanje

Tražite kul pozadine koje će ići sa vašim novim telefonom? Možete pogledati ove na našem sajtu.

Igrice

Tako je. Vaš novi Android telefon je takođe i odlična platforma za igrice. Sa igrama poput SpeedX, City Jump, Angry Birds, imate mnogo izbora za igranje na vašem telefonu. Pogledajte našu sekciju o igrama ovde.

Gingerbread kolacici

Novosti

Gde ćete drugo čitati novosti o Android platformi nego na SrboDroid-u? Bookmark-ujte nas i/ili nas pratite na tviteru i lajkujte na FBu, kako bi ste uvek bili u toku Android dešavanja.

Pa da vam čestitam na vašem novom Android telefonu, nadamo se da ga volite! Ako imate pitanja, slobodno ih možete postaviti u komentarima ili na ovoj stranici.

Tags: AndroidNova godinaradostSrboDroidsreca

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *