Evolucija Android korisničkog interfejsa u slikama

Objavio u 19/06/2013 u 12:19

Jedan korisnik Reddit-a se baš potrudio i napravio poređenje svih dosadašnjih verzija Androida, za telefone, u slikama.

Evolucija je zanimljiva, iako jedan screenshot (Android 4.2, app drawer) nema baš tačne ikonice, ali u svakom slučaju vredi pogledati.

Ja sam u Android svetu od verzije 2.1 (Eclair), moj prvo Android telefon je bio HTC Desire. Od koje verzije ste vi na Androidu i koji je vaš prvo Android telefon?

Android Evolucija

 

Tags: Android 1.5Android 1.6Android 2.1android 2.2Android 2.3Android 4Android 4.1Android 4.2Android evolucija

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

16 komentara, pridruži se diskusiji!
 • htc Desire, 2.1. Kakav je to telefon bio, u tom trenutku – proglasen za najbolji na svetu potpuno opravdano. Dok nije krenuo da zeza hardver, bio sam prezadovoljan. Gurao je do 2.3.7, rekao bih, sve na custom ROM i kernel – imao je i fenomenalnu podrsku na xda, genijalci. Ko zna da li bih se tako navuk’o na Android, da taj telefon nije bio toliko zahvalan za Obsessive Flashing Desease.

 • Prvi telefon koji sam uzeo je htc wildfire u VIP-u, nije bagovao i bio je otključan za sve mreže kada sam ga uzeo, uradio sam root i još uvek ga koristim ka primarni telefon. Kad mi je istekao ugovor uzeo sam huawei p1, takođe otključan i zadovoljan sam i sa njim. Kupio sam i nexus 7 refurbished,džab-džaba i njega najviše i koristim, na komp sam zaboravio..

 • Miloš Simić 20/06/2013 u 9:35 AM

  Meni je prvi telefon HTC Tattoo sa kojim sam se dosta vukao, prva verzija 1.6. Koliko je samo Sense tada bio lepsi od stock-a.

 • Ja sam upoznao Android od verzije 2.3 kada sam i prvi put kupio Android telefon,to je moja Xperia Neo V koja je na 4.0.4 ics….

 • I ja sam, kao i @eboye poceo sa HTC Hero i Android 1.5 🙂

 • Srbodroid izbacio custom ROM za S2? 😀

 • Moj prvi Android je bio 1.6 Donut na HTC Tatoo by Phyton print (kič živi :)) i koristio sam ga kao svaki drugi mob. jer sam bio zakleti Symbijan fan i Android me u to vreme uopšte nije zanimao.
  Ali… se u svet Androida vraćam najprodavanijim telefonom u Srbiji u to vreme Telenor (Alcatel) One Touch, sa 2.2, pa 2.3, ali i HTC Flyerom na 2.3.5 pa 3.5. Debelo se mislim da ga bacam na ICS 🙂
  I naravno SAMSUNG Sll koji trenutno ima CM 10.1 zahvaljujući ljudima sa sajta SRBODROID i prezadovoljan sam 😀

 • Prvi je bio HTC Wildfire preko Telenora, i posto mi je zapao uzasno bagovit primerak, morao sam da se malo edukujem, rootoujem, tako sam se i upoznao sa xda 🙂

  Ostalo je istorija.
  hahahahhah 😀

  • E, i meni je isto zapao bagovit primerak HTC WF u Telenoru, izgleda da dele skart.

   Prvo mi je crkao displej (nije reagovao jedan deo) , odneo na popravku , oni ga ‘popravili’ , a u stvari vratili drugi telefon (uporedio IMEI sa racuna, nisu bili isti).
   Tako da nisam vise imao zelju da im vracam, prodao i zdravo.

 • 1.5 … minimalistik.

 • U Android svetu sam godinu i po dana od verzije 2.2, a prvi i jedini telefon za sada mi je Samsung Galaxy 5… Voleo bih nesto jace, al jbg nema se 🙂

 • Ja sam u Android svetu od verzije 1.6 (Donut), a moj prvi Android telefon je bio Sony Ericsson Xperia X10.

 • Poceo sam sa 1.5 sa prvim android uredjajem HTC G1 (Dream) nekada krajem 2009 godine i od tada pa od sada se druzim sa Andoridom.

 • U android svetu sam oko godinu i po,od verzije 2.3, telefon SE Xperia mini,koji i dan danas imam sa vezijom 4.2.2. Ne znam da li sme da se postavljaju linkovi,ali bih promovisao jedan projekat za sve koji imaju Xperia 2011 telefone jer mislim da zasluzuju! LegacyXperia,razvijaju nezvanicni CyanogenMod 10.1 za Xperia 2011 telefone. Kazu da ne koriste nikakve improvizacije nego samo prilagodjavaju zvanican CM10.1! Sajt im je http://legacyxperia.github.io/ i tu ima sve sto treba (linkovi za download,na XDA forumu, changelog…)

  • Naravno da smeju linkovi 🙂

   Sve sem warez-a, direktne reklame komercijalnom servisu i bljuvotina je dozvoljeno 😛 Pogotov ako je opensource projekat 😉

   btw ja sam na Androidu od verzije 1.5 sa HTC Hero telefonom, pa sad je to vec neke 3 godine 🙂

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *