Statistike mobilnog oglašavanja

Objavila u 21/01/2011 u 15:46

Prema podacima iz kompanije Millenial Media koja se bavi oglašavanjem na mobilnim platformama, objavljene su statistike mobilnih platformi za decembar 2010. godine. Kako smo prethodno od proizvođača najpopularnijeg pregledača Interneta dobili statistike o najposećenijim mobilnim sajtovima, sada od oglašivača dobijamo podatke o mobilnim operativnim sistemima i proizvođačima mobilnih telefona koji se najčešće koriste.

statistike mobilnog oglasavanja

Najveći broj korisnika mobilnog Interneta koristi pametne telefone, a od operativnih sistema na njima, najbrojniji je Android. Veliki broj proizvođača sa velikim brojem različitih uređaja koji koriste ovaj mladi operativni sistem, pomogao je Androidu da od 2008. godine, kada je predstavljen, do danas zauzme ozbiljan tržišni udeo.

Bilo bi zanimljivo videti ovakve statistike na domaćem mobilnom webu

Apple je globalno i dalje najpopularniji proizvođač mobilnih uređaja, bar kada se radi o delu mobilnog weba za koji oglašivači targetiraju svoje reklamne kampanje, a odmah za njim su HTC i Samsung. Uređaji bazirani na Windows Mobile platformi jedva da se i pojavljuju na statistikama, a Windows Phone 7 bi tu mogao blago da izmeni situaciju. Do tada, ostaje nam samo da analiziramo trenutne statistike.

via portabl.rs

Tags: 2010millenium mediamobilnioperativni sistemOSstatistika

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *