Muškarci vole Maps, žene Facebook, a svi vole Market

Objavila u 18/09/2011 u 11:16

Nielsen je izbacio novu studiju koja analizira korišćenje Android aplikacija od strane žena i muškaraca. Kako kažu koristili su active reach sistem merenja koje se izvodi na osnovu procentualne upotrebe aplikacija na Android telefonima na mesečnoj bazi. Koristili su podatke koje dobijaju od aplikacija koje beleže statistiku na Android uređajima.

top-20-android-apps

Tako su podelili brojeve u tri kategorije: sve ukupno, žene i muškarci. U sve tri kategorije dominira korišćenje Android Market aplikacije, dok muškarci vole odmah nakon Marketa i Google Maps, potom Gmail i onda Google Search. Kod žena je redosled drugačiji, odmah posle Marketa najviše vole Facebook, pa Gmail i tek onda Maps. Advanced Tasks Kill Free aplikacija je na iznenađujuće visokoj pozicija kod žena, mada, možda to govori o tome da žene imaju telefone sa starijom verzijom Android operativnog sistema. Angry Birds su i ovom statistikom dokazale svoju popularnost, a tu su u top 20 i: YouTube, Quick Office Pro, Pandora Radio, Weather Channel, Amazon App Store, Words with Friends, Talk – Text To Voice, Twitter, Barcode Scanner, Adobe Reader, Kindle i Google+.

Ja trenutno imam instalirane većinu aplikacija sa liste, s tim da nemam ove što su samo za američko tržište. U koju aplikaciju vi najčešće ulazite na vašem pametnom telefonu, ili imate listu aplikacija za svakodnevnu upotrebu.

 

Tags: android marketaplikacijefacebookmapemuškarcistatistikaŽene

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *