Developeri ulažu nadu u Android

Objavila u 01/10/2010 u 5:50

Iako ovo nije prvi put da čujemo ovako nešto, poslednja ispitivanja koja su sproveli Appcelerator i IDC potvrđuju da developeri više veruju u dominaciju Android platforme u odnosu na iOS platformu u budućnosti. 59 procenata ispitanih developera favorizuju Android kao buduću investiciju u  odnosu na 35 procenata koji favorizuju Apple-ov iOS. Ovo ispitivanje govori o razlici od 10 procenata od poslednjeg ispitivanja u junu mesecu ove godine koje je sproveo Appcelerator.

Appcelerator IDC Q4 Mobile Developer Report

Objašnjenje ove statistike leži u  tome što se 72 procenata developera složilo sa izjavom da je Android najbolje pozicionirana platforma koja će pogoniti najveći broj različitih uređaja u budućnosti. Ovo se odnosi direktno na tablete sa Androidom i na Google TV koji će se pojaviti. iOS platforma i dalje prednjači u  kategoriji pametnih telefona. 91 procenat developera je veoma zainteresovan za razvoj aplikacija za iOS dok je 82 procenata isto izjavilo za Android platformu.

Bitka u kategoriji pametnih telefona se i dalje nastavlja, ali budućnost leži u uređajima za razonodu sa Android platformom gde su developeri veoma zainteresovani za učestvovanje u razvoju.

via phandroid

Tags: aplikacijedevelopmentgraficigrafikon

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *