HTC infografik objašnjava proces OTA apdejta

Objavio u 27/12/2013 u 10:06

Kako ljudi uvek pljuju po Android proizvođačima i operaterima zbog sporog ažuriranja telefona novom verzijom Androida, HTC je odlučio da nam objasni kako taj proces funkcioniše u vidu infografika i da nam pokaže da to nije jednostavno kao što možda mislimo. Opisan je svaki korak posebno u razvoju, počevši od Google-a koji prvo dostavi source code, pa sve do samog OTA apdejta koji operateri puste na uređaje korisnika.

Pored ovog infografika, HTC je napravio i landing page na kom pokazuje status u kom se nalazi Android 4.4 za vaš HTC uređaj.

htc infographic for OTA update

[via HTC]

Tags: Androidedukacijahtcinfografikinfographicobjašnjenjeoperateriproizvođači

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Lepo objasnjeno 🙂

    Ovde mozete pogledati kako Sony to radi – http://droid.ws/hKUOB.

    • Kul!

      Velika mana HTCa je (što većina zaboravlja) što oni nisu proizvođači hardvera. tj. većinu hardvera koju ugrađuju u njihove telefone kupuju od drugih, samim tim i zavise od istih. Sony, Samsung, LG itd. prave svoj hardver i onda oni imaju mogućnost da prolongiraju podršku ako im treba. HTC to ne može.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *