Reklame stižu u Android 4.4 Dialer (Pozivi)?

Objavio u 01/11/2013 u 20:22

Nakon velikih izmena i redizajna u Dialer aplikacije (aplikacija za pozive), čini se da Google sprema veliko iznenađenje za korisnike Android 4.4 KitKat operativnog sistema.

krdza

Naime, primećen je deo koda, tačnije tri stringa koji ukazuju na to da u Dialer aplikaciju stižu reklame. Evo kako izgledaju ti stringovi:

<string name=”enable_disable_advertisements”>Advertisements</string>
<string name=”advertisements_enable”>Advertisements enabled</string>
<string name=”advertisements_disable”>Advertisements disabled</string>

Kao što vidite, iza reči Advertisements se kriju reklame, a olakšavajuća okolnost je što je, na osnovu ovih stringova, lako zaključiti da će reklame biti moguće uključiti i isključiti. Pretpostavljam da će po difoltu dolaziti uključene, ukoliko ih bude.

Nekoga će ovo razočarati, ali je potpuno normalno i logično da Google hoće da zgrne što više novca sad kad je Android na vrhuncu slave. Ipak, cela Android priča je tu zbog novca. I zbog još nečega, ali to bolje znaju NSA i Snouden.

Tags: Android 4.4 KitKatDialerpozivireklame

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *