Pichai potvrdio najavljivanje nove verzije Androida na Google I/O 2014

Objavio u 24/06/2014 u 21:14

Google I/O 2014 je sutra u 18:00 po našem računanju vremena gde se očekuje da će Google predstaviti gomilu novina i inovacija kako na Androidu tako i na drugim servisima i platformama na kojima aktivno rade. Danas je procureo screenshot L verzije Androida, međutim to nije bila potvrda ničega.

Android L

Međutim u intervjuu za BusinessWeek, Sundar Pichai je odlučio da nam oda malo više detalja. Da, na sutrašnjem Google I/O 2014 će biti predstavljena nova verzija Androida pored Android Wear platforme i još mnogo drugih stvari. Ali, zašto mora ali? Problem je što će Google ovog puta ići Apple putem i predstaviti Android sada, a biće pušten u etar (OTA) tek pred kraj godine.

Na pitanje, zašto odjednom Google menja strategiju, Pichai je odgovorio da on želi da svet sazna ranije na čemu rade. Iskreno mislim da su promene dosta velike u novoj verziji Androida i da nisu stigli da ispeglaju sve bagove koji su se pojavili u toku kodiranja istog.

Ceo intervju možete pročitati na ovom linku.

Tags: android 4.5Android 5.0Google I/O 2014HerapredstavljanjeredizajnSundar Pichai

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *