NVIDIA Icera modemski čipovi verifikovani za upotrebu na LTE mreži

Objavila u 29/05/2012 u 8:54

tegra2-processorKompanija NVIDIA je danas objavila da su NVIDIA® Icera® 410 LTE “multimode”  modem čipovi za tablete i “clamshell” uređaje testirani i validirani za upotrebu na AT&T 4G LTE mreži.

Kvalifikacioni testovi kompanije AT&T omogućavaju proizvođačima hardvera da lako izaberu čip koji se integriše sa mobilnim uređajima kako bi što brže stigli do finalnog proizvoda koji je kvalifikovan za upotrebu.

“Validacija sa kompanijom AT&T je dobar korak koji osigurava siguran put za uređaje koje pogoni NVIDIA Icera LTE čip na AT&T mreži tokom ove i sledeće godine”, izjavio je Stan Boland, stariji potpredsednik mobilnih komunikacija u kompaniji NVIDIA.

NVIDIA Icera 410 LTE modem omogućava munjevito brz surf, video striming i igre na tabletima i drugim mobilnim uređajima. U pitanju je prvi Icera modem koji implementira 4G LTE tehnologiju u softverski definisanom baznom procesoru kompanije NVIDIA. Zajedno sa “multimode” radio primopredajnikom čipset nudi 4G LTE tehnologiju kategorije 2 (do 50 Mbps) a takođe i 4G HSPA+, 3G i 2G kompatibilnost.

Tags: 4gAndroiddual-coreIceraLTEmobilno računarstvomodemnvidiaquad coresmartphonesuper telefontablettegra

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *