Nova glavna verzija Android-a izlaziće svake godine, od sada pa na ubuduće

Objavio u 27/05/2015 u 13:15

Glavni događaj na sutrašnjem Google I/O 2015 će definitivno biti Android M. Interno poznat kao Macadamia Nut Cookie, Android M će smeniti Android Lollipop kao glavna verzija ovog OS-a.

Ono što je zanimljivo, jeste to da će Android M imati otprilike jednu godinu da vlada, nakon čega će ga sigurno u 2016. Android N smeniti. I ovo nisu samo glasine, već je Hiroshi Lockheimer, potpredsednik inžinjerstva za Android, taj koji je potvrdio da Android M zaista dolazi sutra.

Kako je Lockheimer otkrio, od sada pa nadalje, svake godine će biti puštana nova glavna verzija Android OS-a, i Google će preduzeti “godišnji ritam velikih izdavanja”, kao što je već rečeno, Android M stiže sutra, zatim Android N će stići nekada u toku 2016., nakon čega dolazi Android O u 2017., Android P u 2018. i tako dalje.

Ovo znači da od sada pa na ubuduće ne treba očekivati manja godišnja izdanja sa postepenim poboljšanjima, kao do sada. Šta vi mislite da li je ovo dobra potez, da li je ovo prebrzo ili je godišnji ritam dobar? Očekujemo vaše mišljenje u komentarima.

Izvor DroidLife

Tags: Android MažuriranjeGoogle I/O 2015nova verzija

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

3 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Juče na Nexus 4 stigao update na 5.1.1.

 • Po meni je godinu dana taman za neki veći update, mada i šest ne zvuči loše ali ipak bi to možda bilo overkill.

  A to što proizvođači ne stižu da prate, pa nek smanje malo smece koje dodaju telefonu i eto problem resen – telefon manje opterećen a i njima će definitivno lakše biti da idu u korak sa Google-om.

  All heil Google! 😀

  A sto se naslova tiče, samo da se na kraju doda AMIN, i pobeda! Ne bih ni primetio da nisi spomenuo! … Lol

 • Mislim da je vise nego dobra ideja. Ja da se pitam ja bih na svakih 6 meseci izbacivao update. Taman toliko me drzi odredjena verzija i istrazivanje iste.

  To sto proizvodjaci ne stizu da isprate ritam, to nije ni moj a ni Google-ov problem.

  Samo napred Google, punom parom!

  A naslov mi zvuci ko: “Za vjeki vjekova, amin” … lol

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *