Nema samo Srbija problem sa plaćenim aplikacijama, sada nam se pridružuje i Argentina

Objavio u 25/05/2013 u 18:22

Android developeri iz Argentine su do sada imali mogućnost naplaćivanja svojih Android aplikacija na Google Play Store-u, ali od 27. juna to neće moći. Od 27. jula se i povlače aplikacije sa Play-a.

Developeri su dobili pismo od Google-a gde se tvrdi da se ovo odnosi i na aplikacije koje se kupuju i na aplikacije koje imaju mogućnost kupovine unutar same aplikacije. The Verge tvrdi da je ovo zbog skorijih restrikcija po pitanju valute koje je donela Argentina. Ali Celularis, argentinska mreža kaže da i pored ovoga sa Google Play prodavnicom, Google AdSense i dalje radi u ovoj zemlji.

U pismu od Google-a piše da će sve isplate stati 27. juna, a od 27 jula aplikacije se povlače sa Play Store-a. Kako Google kaže, jedina solucija developerima iz Argentine je da se “presele u drugu državu” gde će moći legalno da rade. Ovo je Google zvanično rekao? OMG

Google kaže da se nada da će vratiti isplate developerima u budućnosti, ali da trenutno nisu u planu.

Ja dolazim do sledećeg zaključka. Pošto je Argentina u gotovo identičnoj situaciji kao i Srbija po pitanju gomile stvari (znam iz prve ruke), moguće je sledeće:

 • Srpski dinar nije moguće menjati u inostranstvu – Argentinska valuta očigledno više nije izmenjiva u menjačnicama
 • AdSense se isplaćuje u čekovima i to u dolarima ili eurima što je moguće zameniti u bankama Srbije (Verovatno i Argentine)

Znači, definitivno nije problem do Google-a, već do bankarskog sistema i međudržavnih odnosa …

Tags: AndroidAndroid SrbijaaplikacijeArgentinaGoogle PlaykupovinaSrbija

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Ja doživljavam pop-up reklame kao igricu “ko će pre da je ugasi”, i postižem sasvim solidne rezultate u istoj. Olakšava stvar što je “close” uglavnom gore desno (mada ima inventivnih pa ga kriju, al ne za dugo).

  On topic – nemam pojma o politici. Jedino, pošto čitam (od knjiga) isključivo SF, vidim kako svet sve više liči na vizije nekih mračnijih autora ovog žanra, gde se političke odluke de facto donose na Upravnim odborima, a glasanja se organizuju da bi narod malo odvojio oči od Facebook-a i prošetao po ulici. S tim u skladu, Google je već danas uticajniji od Argentine, Srbiju bolje da ne pominjem. Nadmoć US nije više u vojsci, nego u Netflix-u, Google Play Store, Amazon-u i gomili drugih usluga koje su njima dostupne a nama niti sad jesu niti će biti u doglednoj budućnosti. Daleko je Amerika…

 • Ju koliko je napadna ova reklama za S4. http://i.imgur.com/mfvHYVq.png
  Pop-up video i svasta jos o.O …

  Morao sam negde da kazem. 😀

  A da se vratim na temu… mi smo krivi za sve. 😀

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *