Android 6.0 Marshmallow Distribucija sada na 4.6%

Objavio u 11/04/2016 u 15:35

Prošlo je nekoliko meseci od kada je Google izbacio Android 6.0 Marshmallow. Međutim u prošlomesečnim ciframa distribucije za ažuriranje pokazalo se da je ova verzija instalirana na  samo 2.3% svih Android uređaja, što je mora se priznati malo. No dobra vest je da se onda do danas – u rasponu od mesec dana – ova brojka udvostručila.

marshmallow_distribucija_april-2016

Prema najnovijim podacima, obezbeđenim od Google-a, vidi se da se Android 6.0 Marshmallow sada nalazi na 4.6 % svih Android uređaja. Naravno ovo i dalje nije velika zastupljenost, ali ohrabrujuće je to da su se u jednom mesecu procenti duplirali. Android Lollipop je doživeo mali pad sa 36.1% na 35.8%.

Android 4.4 KitKat je takođe doživeo mali pad sa 34.3% na 33.4%, i naravno tu su kao i uvek Android 2.2 Froyo i 2.3.x Gingerbread, sa zastupljenošću od 0.1% odnosno 2.6%, što nas tera da se zapitamo da li će u bliskoj budućnosti ove dve verzije pasti na 0%, ali za sada ne izgleda tako.

Brzina distribucije novih verzija Androida može biti (i jeste u dosta slučajeva) spora, zbog mnogih faktora koji su uključeni u puštanje ažuriranja, jer Google treba da dá kod proizvođačima, koji onda moraju sami da izbace taj kod svojim potrošačima, a ponekad čak i da ga proslede na odobrenje operaterima pre nego što ga puste potrošačima, tako da ovako male cifre zastupljenosti Marshmallow-a i nisu toliko iznenađujuće.

Tags: Android 6.0distribucija

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *