Update YouTube aplikacije donosi izbor rezolucije videa

Objavio u 06/06/2014 u 15:19

YouTube (Jutjub) aplikacija je do sada imala samo “HD” dugme za video. Niko ne zna da li je to bilo HD od 720p ili 1080p, ali je vrlo verovatno 720p. Nije bilo načina da se izabere ništa drugo sem HD on ili off. Sada u novoj verziji YouTube aplikacije se ovo menja.

youtube promena rezolucije

Sada možete da odaberete 144p, 240p, 360p i 720p. Ovo verujem da će biti veoma korisno ljudima koji se nalaze u području sa slabim mobilnim internetom. Pored toga, lepo je videti da sada imamo manuelnu kontrolu nad kvalitetom videa. Automatski mod je i dalje dostupan, tako da ljudi neće biti primorani da biraju ručno optimalan kvalitet.

Pored ovoga, bilo bi lepo da Google omogući 1080p striming na mobilne uređaje. S obzirom da imamo dosta uređaja koji imaju Full HD ekrane, pa i veće.

YouTube
YouTube
Developer: Google LLC
Price: Free

Šta vi kažete, korisna opcija ili ne?

Tags: 1080p240p360p720pfullHDHDpromenarezolucijayoutube

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *