Oficijelni update na Android 2.3.3. za Nexus One i Nexus S

Objavila u 26/02/2011 u 12:01

android 2.3.3

Evo jedne lepe vesti za vlasnike Nexus One telefona, stigao update na 2.3.3. 😀  Ali ovoga puta ga ne možemo zvati OTA (over the air ) update, nego je update stigao kao zip fajl za developere. Nexus One se smatra developerskim telefonom, pa otud i ovakvog update-a. Ovaj update se odnosi i na nove Nexus S telefone koji su već imali Gingerbread, ali ovim apdejtom dobijaju 2.3.3 verziju. Kako je u međuvremenu uklonjen direktan link za download ovog zip-a, ekipa sa xda foruma koja je ovo i otkrila je upload-ovala fajlove na njihov forum pa sada možete odatle da ih skinete.

Linkovi za Nexus One i linkovi za Nexus S

Android 2.3.3 ima jednu novinu oko sinhronizacije Facebook kontakata, tačnije Google je zabranio sinhronizaciju Facebook kontakata. Ovakav preokret se desio, kako u Google-u kažu, zbog nemogućnosti da se Facebook kontakti eksportuju sa telefona pošto se čuvaju u “oblaku” i zato što Facebook kontakti ne mogu da se povežu sa Android Contacts API-ima. Facebook kontakti koji su ranije bili prikazivani u Android Contacts listi više neće biti posle ovog update-a. Da bi pristupili FB kontaktima potrebno je otići u Facebook aplikaciju. Ova promena važi samo za Nexus S telefone, dok za sve starije modele koji će ikada imati Gingerbread 2.3.3 ne važi (ne važi ni za Nexus One telefon).

Očekuje se da će ovaj update ipak stići i kao OTA update na sve Nexus One telefone.

Tags: 2.3.3Gingerbreadnexus oneNexus SOTAUpdate

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *