Google Vesti i Vreme v2.3 – obaveštenje o najnovijim vestima i preporuke

Objavio u 03/04/2015 u 12:45

Google-ova aplikacija Vesti i Vreme (News and Weather) je dizajnirana pre svega kako biste bili u koraku sa najnovijim dešavanjima i pričama iz različitih novinskih agencija, novina i drugih izvora novosti. U početku je ovo bio samo vidžet ugrađen u Android, da bi u avgustu prošle godine bio pušten kao aplikacija u Play prodavnici. I od tada, ova aplikacija je dobila nekoliko bitnih ažuriranja, s’ tim da je poslednje verovatno među najbitnijim.

Iako Google već ima aplikaciju za svrhe prikazivanja novosti – Play Newsstand, aplikacija Vesti i Vreme mnogima postaje sve zanimljiviji izvor za vesti.

Ažuriranje za ovu aplikaciju je otpočelo, tako, da će svi korisnici ove aplikacije uskoro dobiti novu 2.3 verziju. A ovo najnovije ažuriranje donosi podršku za obaveštenja za najnovije vesti, tj. kada prvi put otvorite aplikaciju nakon ažuriranja trebali biste da vidite veliku plavu karticu koja vam govori o ovoj karakteristici, i pita vas da li želite da je omogućite (kao što možete videti na slikama ispod).

Zatim, tu je i nova kategorija “Preporučeno za vas” (Suggested For You), koja preporučuje određene priče na osnovu vaše istorije pretrage, ali takođe može da koristi i podatke iz Google Now kartica, kako bi vam prikazivala samo teme koje vas zanimaju. Ispod svake preporučene priče imate pitanje da li ste zainteresovani za tu temu, i vaš odgovor bi trebao da poboljša uslugu. I konačno, aplikacija je sa ovim ažuriranjem dobila Meni Podešavanja (Settings Menu), jer verovali ili ne, ova aplikacija do sada nije imala propisan meni. Različita podešavanja su bila raštrkana svuda u aplikaciji, a sada imamo jedno mesto za sva podešavanja.

Ako želite da započnete dan pregledom događaja koji su se desili prethodne noći, kao i da proverite vremensku prognozu za dan ispred vas, aplikacija Vesti i Vreme je definitvno vredna pažnje.

Tags: AžururanjeGoogle Vesti i VremePlay Prodavnica

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *