Google predstavio redizajniranu Calendar aplikaciju u Material Design stilu

Objavio u 03/11/2014 u 20:25

Google Calendar aplikacija kao da je ostala zarobljena u vremenu, do danas. Google je danas predstavio svetu poptuno nov izgled aplikacije Kalendar koja ima prelep Material dizajn, ali pored svega toga trebalo bi da vam olakša planiranje događaja i ispunjavanje zadataka.

Calendar aplikacija je sada pametnija i automatizovanija. Na primer, kada primite konfirmacioni email kao što su hotelske rezervacije ili letovi, oni će automatski biti dodati u kalendar i ažurirani u realnom vremenu ako dođe do promena.

Calendar aplikacija LollipopTakođe je tu i nova opcija koju nazivaju Assists, koja u suštini radi kao kontekstualni auto-complete kada dodajete događaj i informacije u vaš Kalendar, gde se informacije vuku iz adresa, telefonskih brojeva i saučesnika iz postojećih podataka.

Google je još dodao i novi format za prikaz koji nazivaju Schedule View koji bi trebalo da vam da više informacija u vizuelnoj formi o podacima iz vašeg kalendara. Fotografije i mape skorašnjih događaja će biti prikazane u vašem kalendaru kako bi vam pomogle da na brzinu shvatite o kojim informacijama pišete.

Nova Calendar aplikacija je dostupna na svim uređajima koji imaju Android 5.0 Lollipop, a za uređaje sa Androidom verzijom 4.1 i većom će update stići u narednim nedeljama.

Google Calendar
Google Calendar
Developer: Google LLC
Price: Free

[via gmailblog]

Tags: 5.0AndroidCalendargooglekalendarlollipopMaterial DesignUpdate

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *