Google Mape 5.1 donose Latitude čekiranja

Objavio u 03/02/2011 u 18:39

GMaps sa Latitude

Google se izgleda žestoko zagrejao za Latitude aplikaciju. Sa novim Google Maps 5.1 stiže i puna podrška za Google Latitude. U opisu stoje sledeće opcije kao nove:

  • Notifikacije: Uključivanjem ove opcije u podešavanjima Latitude aplikacije dobijate notifikaciju kada ste u blizini mesta u kom želite da se čekirate. Nikad više nećete zaboraviti da se čekirate.
  • Automatsko čekiranje: Izaberite da se automatski čekirate na mestima koja želite, i svaki put će program to za vas automatski učiniti čim stignete.
  • Check Out: Kada odete, Latitude će odmah znati da vas automatski isčekira tako da se vaši prijatelji neće pitati da li ste još uvek tamo.

Čekiranje na lokaciji vas vodi na Google Place stranicu koja sadrži više informacija o lokaciji, uključujući i recenziju. Ako neko od vaših prijatelja sa Latitude-a se čekira negde, možete kliknuti na njihove lokacije kako bi ste videli više informacija o tom mestu, što je veoma korisno ako nikad niste bili na tom mestu.

Ako se na nekom mestu dovoljno često čekirate, možete očekivati isto što i kod Foursquare aplikacije, postajete “Regular”, “VIP” ili “Guru”. Nema još ništa o tome da li dobijate nešto u stvarnom svetu za često čekiranje, kao popusti u Foursquare-u ili SCVNGR. (Ovih popusta kod nas još nema, bar ja nisam primetio – to je stvar lokala, a to će kod nas ići malo teže, kad ni paypal nemamo, a ne popuste za čekiranje 🙂 )

Korišćenje novog Google-ovog servisa je potpuno opciono, bićete automatski isključeni iz servisa, tako da morate da se ponovo uključite sami da bi koristili servis.

Ako ste zainteresovani za korišćenje ovog servisa, dovoljno je samo da apdejtujete Google Maps aplikaciju kroz market, a i ako vas ne zanima Latitude, možete apdejtovati gMaps, samo ostanite izlogovani (opt-out) iz Latitude servisa.

[via androidandme]

Tags: ČekiranjeCheck-InFoursquareGoogle MapsLatitudeLokacija

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *