Google je učinio Kalendar pametnijim sa “Find a Time” opcijom

Objavio u 28/04/2016 u 12:36

Google želi da njihov Kalendar bude više nego samo aplikacija koju ćete koristiti da proverite datum ili da dodate podsetnik za neki bitan događaj. Aktivno se radi na tome da Kalendar bude pomoćno i inteligentno oruđe za korisnike, i danas je objavljena nova „Find a time“ (Pronađi vreme) opcija za Kalendar aplikaciju koja će olakšati korisnicima da zakažu sastanke.

find-a-time-google-kalendar

Uprkos napretku tehnologije još uvek je poprilično teško zakazati sastanke, korisnici često moraju da koriste svoj lap-top kako bi proverili kalendare svih učesnika, i da pronađu vreme za sastanak koje će odgovarati svima.

To je od danas lakše uraditi za korisnike Google Aplikacije za Rad i Google Aplikacije za Edukaciju, koji mogu da zakažu sastanake odakle god žele sa Find a time funkcijom u Google Kalendaru za Android. Ova opcija je posebno dizajnirana za organizaciju gde saradnici dele svoje kalendare.

Find a Time funkcija pomaže korisnicima da nađu vreme za sastanak koje će odgovarati svim učesnicima sa samo jednim dodirom, čak i ako su neki korisnici u drugoj vremenskoj zoni, Kalendar će pronaći vreme kada će oni biti dostupni za sastanak. A ako ne može da nađe vreme koje će odgovarati svima, Kalendar će pogledati sve sastanke koji su u konfliktu a koji mogu biti odloženi.

Ova funkcija samo daje predloge a krajnja kontrola se nalazi u korisnikovim rukama, i jednom kada vam pokaže vreme koje odgovara svima korisnk će moći da zakaže sastanak koristeći Google Kalendar za Android u pokretu.

Tags: funkcijaGoogle CalendarUpdate

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share