Gingerbread update stigao na HTC Desire

Objavila u 01/08/2011 u 17:23

Download-HTC-Desire-Android-2.3-gingerbread_thumb

Kako je pre nekih mesec i po dana, HTC prvo rekao da neće biti apdejta na Android 2.3  za HTC Desire telefon a odmah potom ipak rekli da će biti, sad i ispunjavaju obećanje.  Ali ovog puta update ne dolazi Over The Air (kao OTA update) nego je potrebno da skinete RUU sa developer.htc.com. Oznaka ovog ROM-a je 3.14.405.1. Potrebno je flešovati ROM prilikom čega gubite sva podešavanja trenutnog ROM-a pa obratite pažnju na ovo i backup-ujte vaše podatke. Možete za backup podataka koristiti aplikacije kao što su MyBackup ili Titanium backup. Možete koristiti i HTC Sync da prebacite podatke na računar.

Kako vidim u ovom zip-u koji skinete da htc developers sajta imate posebno aplikacije Teeter, Flashlight kao i Wallpaper (Pozadine) koje je HTC izbacio zbog problema sa internom memorijom na HTC Desire telefonu. Takođe je izbačena i oficijelna Facebook aplikaciju koju možete naknadno instalirati sa Marketa u koliko želite. A imate i .zip fajl koji je ustvari očekivani apdejt. Otpakujte HTC Desire Android 2.3 Upgrade.zip i u njemu ćete naći .exe fajl koji možete pokrenti na računaru sa Windows operativnim sistemom. Pre toga priključite vaš HTC Desire na računar preko USB kabla i instalirajte HTC Sync. Svakako, pre bilo kakve akcije, pročitajte i uputstvo u .pdf-u koji ćete naći  u pomenutom .zip fajlu.

Izgled aplikacije prilikom primenjivanja apdejta:

Desire update

Što se rutovanih korisnika tiče, ukoliko imate oficijelni 2.2 ROM i želite da primenite ovaj apdejt, sačekajte da developeri za koji dan izbace RUU verziju za rutovane korisnike, pa da ga flešujete preko ClockWorkMod-a i zadržite root. 😉

Takođe, ukoliko nemate rutovan telefon a planirate da ga rutujete onda takođe sačekajte verziju apdejta sa kojom će kasnije biti moguć root.

Zvanično saopštenje sa HTC Srbija Facebook page-a:

Update se preporučuje samo stručnjacima koji žele isprobati Android 2.3 i koji razumeju ograničenja koja se odnose na update za HTC Desire. Zbog ograničenja memorije nekoliko aplikacija je uklonjeno pa nudimo ROM nadogradnju (RUU) za preuzimanje. Imajte na umu da će instaliranje ROM-a  izbrisati prethodnu personalizaciju uredjaja, uključujući poruke, e-mailove, kontakte i druge lične informacije. Predlažemo da iskoristite vaš Google nalog i druga backup rešenja dostupna na Android marketu, a kako biste osigurali da ne izgubite vaše lične podatke. Sadržaj na vašoj SD kartica se neće izbrisati ili modifikovati.

Glavne promene uključuju:

– Sva vaša podešavanja, uključujući i aplikacije operatera će biti uklonjene

– Svi wallpaper-i će biti uklonjeni i postavljeni na veb stranici HTC Developer

– Nekoliko HTC aplikacija će biti uklonjene i postavljene na veb stranici HTC Developer

– Zvanična Facebook aplikacija će biti uklonjena i biće dostupna na Android marketu

Za preuzimanje ovog update-a, molimo posetite:  http://developer.htc.com/

Napomena: ROM update je samo za razvoj, a ne za opštu upotrebu. Nadogradnja za neovlašćene telefone može dovesti do gubitka funkcionalnosti. Osim toga, pojedine funkcije možda neće moći da se koriste nakon reinstaliranja ROM-a, uključujući ali ne i ograničavajući se na MMS i SMS pa se HTC odriče odgovornosti  za bilo koje neupotrebljive funkcije. Takođe, HTC se odriče odgovornosti za gubitak i/ili otkrivanje ličnih podataka, a koji proizlaze iz reinstaliranja ROM-a.

Isključenja: Regionalne varijante  koje nisu kompatibilne za nadogradnju: Nemačka (Deutsch Telekom), Severna Amerika, Južna Koreja i Japan.

Hvala Nikoli Stankovic na ažurnoj dojavi danas o ovom apdejtu. 😉

Tags: 2.3AndroidapdejtDesirehtcHTC SyncRUUUpdate

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 871

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

7 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share