Sony predstavio Xperiu E1

Objavio u 14/01/2014 u 17:55

Sony je danas predstavio još jednog člana Xperia porodice, Xperiu E1. Ovo je direktan naslednik Xperie E. E1 je 4 inčni telefon koji ima ekran rezolucije 480×800 i dolazi sa Snapdragon 200 procesorom radnog takta 1,2GHz i 512MB RAMa, 4GB interne memorije i baterijom od 1700mAh.

Xperia Boje

A evo i zvaničnog saopštenja:

Predstavljamo Xperia™ E1 – najbolji pametni telefon u svojoj klasi

  • Neverovatna muzika uz 100dB zvučnik kristalno jasnih tonova i 30 dana besplatnog pristupa milionima pesama preko Sony Entertainment Network-a
  • Brzo upravljajte aplikacijama i surfujte internetom uz najbrži procesor u klasi i veliku brzinu prenosa podataka
  • Iskusite sve ovo kroz svetao i jasan 4-inčni WVGA ekran najnovijeg Sony dizajna

14. januar 2014, London, Engleska – Sony Mobile Communications je danas predstavila Xperia E1, novi Android pametni telefon koji donosi Sony-jeve vodeće audio tehnologije zajedno sa ekspertizom ekrana, dizajna, performansi i sadržaja – rezultat je pametni telefon koji je prepoznat od nezavisnih tela kao “najbolji pametni telefon u svojoj klasi”.

“Xperia E1 kombinuje najbolje od Sony-jeve audio tehnologije sa premium dizajnom i sjajni hardverom stvarajući pametni telefon za ljude koji žele da se izraze glasno.” izjavio je Calum MacDougall, direktor Xperia Marketinga u Sony Mobile Communications. “Reč je o novom modelu u našoj Xperia liniji fokusiran na muziku, a tu fokusiranost dodatno iskazuje najbolji Sony dizajn, ekran i ponuda sadržaja.’’

Najbolji u svojoj klasi

Xperia E1 je pametni telefon srednje klase sa vrhunskim karakteristikama. Osećaj čvrstine, brz procesor i živopisan 4-inčni ekran u kombinaciji sa brzim prenosom podataka pruža sveukupne perfomanse bez premca u odnosu na bilo koji drugi telefon u svojoj klasi, dok njegovo audio iskustvo i ponuda sadržaja čini ga potpuno drugačijim od drugih.

Odlična muzika svuda

Na Xperia E1 modelu može se jasno ‘čuti’ Sony-jeva audio ekspertiza jer ključne tehnologije dolaze zajedno sa 100 Db (sa 100Db na Xperia E1, čak i zvuk motora neće prekinuti muziku) zvučnikom, a rezultat je jasniji i glasniji zvuk koji se čuje u svakom okruženju. Sa ClearAudio + režimom, odmah poboljšajte iskustvo slušanja i optimizujte balans frekvencija dok xLOUD osigurava da vaše numere zvuče baš kako treba – glasno i kristalno jasno.

Intuitivne Walkman™ kontrole

Sony Walkman™ tehnologija ima više od 30 godina audio iskustva i Xperia E1 je nastao upravo na ovim temeljima. ,,Shake-to-shuffle’ i poseban taster koji dužim pritiskom pokreće Walkman™ aplikaciju obezbeđuju jednostavno prebacivanje i upravljanje pesmama, a najnovija Sony WALKMAN aplikacija omogućava brzo i jednostavno kombinuje online i offline muziku, kreairanje liste pesama, reprodukovanje i deljenje pesama. Uz sve to, Xperia E1 dolazi sa 30 dana besplatnog pristupa Sony-jevoj Entertainment Network muzičkoj mreži, tako da možete isprobati punu funkcionalnost WALKMAN aplikacije i uživati u svakoj pesmi, bilo gde.

Kristalno jasan 4-inčni ekran

Sve ovo kontrolišete sa živopisnim 4-inčnim ekranom osetljivim na dodir.  Oslanjajući se na Sony-jevu stručnost u TV tehnologiji, Xperia E1 inkorporira znanje iz svih Sony-jevih display tehnologija pružajući impresivno vizuelno iskustvo. Bilo da gledate filmove ili gledate fotografije, ekran izgleda živ i jasan.

Srž vašeg Sony iskustva

Xperia E1 se putem Bluetooth™ tehnologije povezuje sa Sony-ijevim proširenim eko sistemom, pa oni koji vole sami da slušaju muziku mogu koristiti SBH20 Stereo Bluetooth™ slušalicu, a oni koji žele malo glasniji doživljaj mogu izabrati Bluetooth™ music receiver BM10, u svakom slučaju Xperia E1 ostaje u srži vašeg povezanog Sony muzičkog doživaljaja.

Dual SIM, bez kompromisa

Takođe, dostupan je i novi dual SIM pametni telefon, verzija Xperia E1 koja nudi novo iskustvo kroz poslednju Sony generaciju dual SIM tehnologije. Možete da podesite SIM kartice nezavisno, prilagodite različite melodije zvona i jednostavno se prebacite između SIM kartica pre pozivanja ili slanja poruka. Sony dual SIM menadžment znači da možete imati obe SIM kartice aktivne i da ne propustite ni jedan poziv, čak ni dok razgovarate.

Specifikacije

  • 4-inčni WVGA (800 x 480) ekran
  • Brzi 1.2 GHz dvojezgreni processor sa 512 MB RAM memorije i 4GB memorije
  • Walkman™ komande, prodrmaj za nasumični izbor pesama ,,shake to shuffle’’) i hardverske kontrole za lakšu kontrolu muzike
  • Brz prenos podataka sa Cat 14 HSPA+
  • Dostupan u beloj, crnoj i ljubičastoj boji
Tags: dual-coreSnapdragon 200SonyXperia. Xperia E1

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *