Sony predstavio novi CMOS senzor za pametne telefone

Objavio u 25/01/2012 u 18:54

sony cmos

Sony-ev Exmor R senzor je bila opcija koja je celu SE/Sony liniju telefona izdvajala od konkurencije u protekloj godini. Ali Sony tu nije stao, elektronski gigant je odlučio da predstavi još impresivnije mogućnosti u nadolazećim uređajima.

Sony je danas prikazao sliku koja je napravljena novim CMOS senzorom za telefone koji detektuje ne samo standardne boje: zelenu, plavu i crvenu, već i belu. Nova tehnika je dizajnirana da unapredi performanse kamere u ambijentima sa niskom količinom svetla. Na ovome je Sony, kao i njegovi rivali poput HTCa, radio pomno u proteklih godinu dana. Sony je takođe rekao da ovaj novi način kodiranja RGBW omogućava HDR video mogućnosti u kamerama pametnih telefona, što znači da će mnogo više detalja biti uhvaćeno u mračnim delovima.

Semplovi novog senzora će biti isporučeni ovog marta, što znači da ćemo verovatno pred kraj godine videti proizvode sa ovim senzorom. Sony-evi novi Xperia S i xperia Ion, koji treba da stignu u martu i drugom kvartalu, će imati rane verzije Exmor R senzora sa 12MP.

Ja mogu samo da kažem WOW i samo napred SONY … tako se to radi 🙂

[via Sony]

Tags: CMOSExmor RkameraRGBRGBWsenzorSony

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *