“Skrivene” opcije na Samsung Galaxy S 3

Objavila u 26/06/2012 u 12:00

Ako imate Samsung Galaxy S 3 ili planirate da ga kupite, definitivno treba da znate i za ove mogućnosti tog uređaja. Pored standardnih opcija n akoje smo navikli na Androidu, SGS3 dolazi sa Touchwiz interfejsom i par Samsungovih novih implementacija.

1. Možete podesiti da se javljate na telefonski poziv pritiskom Home dugmeta, kao i da prekinete vezu pritiskom Power dugmeta. Settings -> Accessibility -> Call Answering/ending

options SGS3

2. Možete izazvati direktni poziv osobe sa kojoj se dopisujete tekstualnim porukama. Dovoljno je da je otvorena poruka osobe i da podignete telefon do uha i telefon će sam početi da zove tu osobu. Ovo je zgodno onda kada ste počeli da kucate dugačku poruku i shvatate da vas to mrzi da radite i da će vam lakše biti da nazovete tu osobu i lepo joj to kažete. Kada prinesete telefon uhu, telefon će zavibrirati jednom kada započne pozivanje, nije potrebno dodatno kliktati po ekranu.

3. Možete uključiti Smart Stay koji detektuje da li korisnik gleda u ekran ili ne. Samim tim se ekran neće ugasiti ukoliko ga koristite i čitate nešto sa netu  u sličnim situacijama. Za ovu mogućnost ste verovatno već čuli jer se pojavljuje u mnogim Samsung reklamama za ovaj telefon.

4. Možete napraviti screenshot ekrana jednostavnim svajpovanjem prsta po ekranu.Ovaj pokret treba obaviti po ivici ekrana sa leve na desnu stranu, zvuk poput okidanja prilikom fotografisanja će vam dati informaciju da je screenshot urađen i slika će se sačuvati u galeriju.

5. Ako gledate video preko stock video plejera na ovom telefonu, sada imate opciju i da ga uklonite sa celog ekrana i obavite neki “posao” u drugoj aplikaciji. Da bi aktivirali ovu mogućnost potrebno je u Video player-u pipnete ikonu u donjem desnom uglu, prozor video plejera će se smanjiti i moći ćete da ga stavite u bilo koji ugao ekrana dok obavljate drugu aktivnost u drugoj aplikaciji.

SGS3 video

6. Skriveni servis menu:

 

Tags: galaxy S 3Menuopcijesamsungservissettingssgs3sistemskrivene

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Aj sad, ne znam da li je ovo uobicajeno za Samsung ili nije – mozete da podesite snagu, ali i nacin vibracije. Ima sest ponudjenih varijanti, ali i mogucnost da kreirate sopstveni “sablon” – kratko, pa dugo, pa opet kratko, npr.
    Svrbe me prsti da ga rootojem odma’ (malopre sam ga kupio)…

    Mora da je neko do sad slomio ovo glupo ogranicenje da, povezan na komp, daje dve opcije: prebacivanje muzike (koje se zove MTP) i prebacivanje fotografija (PTP). A internet pass-trough? A share internet connection via cable?
    Jos sam u RTFM modu, ne zamerite mi. Procitacu uputstvo – cim stignem 🙂

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *