Sharpov novi Android telefon NERV edition SH-06D

Objavio u 17/05/2012 u 18:55

The Verge ekipa je imala priliku da uzivo vidi Sharp-ov novi Android telefon NERV edition SH-06D, koji je inspirisan, kako kažu, filmom koji tek treba da izađe, pod nazivom Rebuild of Evangelion. Kako kažu, ništa na tržištu nije ni slično ovom uređaju.

Kućište telefona je urađeno totalno u Sci-Fi fazonu – što se meni lično jako sviđa. Zastupljene su narandžasta, zelena i crvena boja u interfejsu, kao i crna koje se u potpunosti uklapaju uz Magi kompjuter iz filmova.

SH-06D je tek nekoliko meseci na tržištu, tako da mu hardver nije mator, međutim ne dolazi sa Androidom 4.0 (Ice Cream Sandwich-em). The Verge: “Iako radi na Gingerbread-u sa 1.2GHz OMAP procesorom, veoma je responzivan.” Ima 3D LCD ekran 4,5 inča rezolucije 720p (1280×720).

U odnosu na regularni SH-06D postoje neke bitne razlike: hardverski dugmići su redizajnirani kako bi se uklopili u boje kućišta, a tu je i NERV logo na zadnjem poklopcu. Zadnji deo je izmenjiv, mada kao što i ekipa sa The Verge-a kaže, ko bi to uopšte i hteo? 🙂 Ovaj telefon je ograničene serije, tako da su šanse da mi u Srbiji ovaj uređaj držimo u ruci neverovatno, pa čak i zanemarljivo male.

photos via The Verge

Iako telefon sigurno neće doći kod nas, imao sam potrebu da prenesem vest o ovom uređaju koji je stvarno kul (bar ako mene pitate). 🙂

[via TheVerge]

Tags: CustomEvangelionMaskaNERV EditionSH-06DSharptelefon

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *